Crveni krst Srbije: Oporavak dece na Divčibarama

Crveni krst Srbije: Oporavak dece na Divčibarama

05/08/2016 Off By

 

U ponedeljak 8.avgusta iz Beograda kreće druga grupa od 83-oro dece sa devet beogradskih opština. Sa decom, uzrasta od 8 do 13 godina biće šest vaspitača i spasilac- rekreator koji će brinuti o njima i za njih organizovati zabavne i sportske programe



pressSlađana Dimić

CRVENI KRST Beograd je i ove godine pokrenuo akciju “Pokažimo im šta znači ljubav”, kako bi, zajedno sa građanima, firmama i kompanijama prikupio sredstva za realizaciju jednog od najplemenitijih socijalnih programa Crvenog krsta – program “Oporavak socijalno ugrožene dece”.


U ponedeljak 8.avgusta iz Beograda kreće druga grupa od 83-oro dece sa devet beogradskih opština. Sa decom, uzrasta od 8 do 13 godina biće šest vaspitača i spasilac- rekreator koji će brinuti o njima i za njih organizovati zabavne i sportske programe. Kupaće se u bazenu a biće smeštena u hotelu “Maljen“ na Divčibarama.
Deca će na Divčibarama koja su na 980 metara nadmorske visine i 110 km udaljena od Beograda, boraviti do 15.avgusta.
Do 1. avgusta donacijama fizičkih i pravnih lica prikupljeno je 2.781.701 dinara. Ukupno 6.478 domaćinstava je uplatilo novac preko uplatnica Crvenog krsta koje su dobili uz aprilske uplatnice JKP “Infostan“, a sredstva su prikupljenja i na Sajmu održivosti koji su organizovali zaposleni u Delhaize Serbia. Takođe zaposleni u kompaniji ”Ikea Srbija doo” su uplatili sredstva za ove namene. Sa prikupljenim novčanim iznosom obezbeđen je oporavak, prevoz, smeštaj i ishrana 150 dece. Prva grupa dece koja je otišla na oporavak 1.avgusta će se vratiti 8. avgusta oko 13. časova.
Crveni krst Beograda se zahvaljuje svim donatorima na iskazanoj solidarnosti!♦