RECEPTI: MIRISNE JABUKE

RECEPTI: MIRISNE JABUKE

11/04/2015 Off By

mirisne-jabukeIzbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

4 jabuke srednje veličine
500 ml vode
100 g šećera
1 vanilin šećer,
4 kašike soka od limuna
cimet, 80 g suvog grožđa
10 g svežeg đumbira
50 g iseckanih lešnika
1 šlag

Priprema:

U provrelu vodu dodati šećer, vanilin šećer, sok od limuna, cimet, očišćen i na listiće isečen đumbir. Sve zajedno kuvati na tihoj vatri oko 10 minuta.
Jabuke očistiti i izvaditi sredinu i staviti ih da se kuvaju u vodu sa šećerom (pazite dobro da ih ne prekuvate). Pred sam kraj kuvanja dodati pripremljeno suvo grožđe.
Jabuke staviti u odgovarajuću posudu, preliti ih sa preostalom tečnošću u kojoj su se kuvale, posuti sa lešnikom koji ste prethodno sitno iseckali. Dodajte šlag koji ste umutili po uputstvu sa kesice.
Ovako pripremljene jabuke mogu se služiti tople ili hladne, ukusne su u oba slučaja.<


HRANA

RECEPTI : PILETINA SA PIRINČEM IZ RERNE

piletina sa pirincom iz rernePotrebno: 3-4 kašike ulja 800 g piletine (batak, karabatak, pileća prsa)2 kašičice vegete150 g luka250 g svežeg paradajza300 g sveže paprike500 ml vode1 kocka za supu od povrća350 g pirinča200 ml soka od paradajzaperšun

RECEPTI: UŠTIPCI U SIRUPU OD CIMETA

ustipci u sirupu

 Potrebno: 70 gr maslaca 1 šolja brašna 1/2 praška za pecivo 4 jaja, ulje, za prženje Za sirup 1/2 šolje braon šećera, 1 kašičica cimeta 1 šolja vode, 2 kašike soka od pomorandže

 

 

RECEPTI: ĆUFTICE

cuftice

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno: 200 g mlevene junetine200 g teletine200 g svinjetine1 kašika vegetemuskatni oraščićbiber1 kašičica belog luka u prahu1 jaje, 200 ml kisele pavlake30 g prezliulje za prženjeZa sos od kečapa: 500 ml kečapa, 2 kašike žutog šećera, 1 kašika seckanog crnog luka, 1 kašičica belog luka u prahu

 

 

RECEPTI: SPECIJALITET – PEČENI BELI LUK

češnjak

Izbor MARIJA RADOVIĆ STAVIMO sa strane brojne zdravstvene prednosti koje nudi beli luk, njegov je ukus nenadmašan. Beli luk je svakako namirnica bez koje je kuhinja nezamisliva, ipak brojni ljudi teško podnose njegove intenzivne arome. Za takve “osetljivce” postoji rešenje , a to je pečeni beli luk. Ovaj delikates ima blag i slatkast, pomalo orašast ukus, nudi gotovo bezbroj kulinarskih mogućnosti, a sama priprema je vrlo jednostavna. Uz beli luk, jedine namirnice koje su vam potrebne su maslinovo ulje i