PRIPREMA: ZAPEČENI KARFIOL SA KAČKAVALJEM

PRIPREMA: ZAPEČENI KARFIOL SA KAČKAVALJEM

14/03/2015 Off By

Izbor MARIJA RADOVIĆzapecen karfiol sa kackavaljem

Potrebno:

1 glavica karfiola (oko 1 kg)
100 g maslaca
80 g kačkavalja
2 jajeta
1 čaša (2 dl) mleka
1 kašika brašna
biber, so
peršunov list

Ptiptema:

Karfiol podelite na cvetiće i vrlo kratko skuvajte u slanoj vodi (5 – 10 minuta). Ocedite ga i poređajte u pogodnu vatrostalnu posudu. Izvadite maslac iz frižidera da omekša, pa, omekšao maslac umutite sa pripremljenim jajima, mlekom i brašnom. U sve to dodajte biber, so i sitno seckani peršunov list. Dodajte i deo pripremljenog kačkavalja (izrendanog).

Tako sjedinjenu masu prelijte preko poređanog karfiola. Protreite posudu da preliv fino prekrije sav karfiol.
Stavite u rernu nekoliko minuta. Izvadite jelo iz rerne pa odozgo narendajte i preostali kačkavalj. Vratite u rernu i kad porumeni, izvadite.


HRANA

RECEPTI: SUFLE SA PARMEZANOM

sufle sa parmezanom

Potrebno (za 6 osoba): 350 g brašna, 150 g suvih smokava, 10 g suvog kvasca, kašika lozovače, kašika šećera, 1 dl mleka, 2 kašike maslinovog ulja, so   Priprema: Smokve iseckajte i potopite u čašu mlake vode kojoj ste dodali kašiku lozovače. Kvasac prelijte mlakim zaslađenim mlekom i ostavite da odstoji desetak minuta.Brašno posolite po ukusu (pola kašičice) i dodajte kvasac rastopljen u mleku, ulje i oceđene smokve, pa mesite desetak minuta. Testo zatim prekrijte

Pita-sa-spanacem-i-prazilukRECEPTI: PITA OD SPANAĆA I PRAZILUKA

 Potrebno: 175 grama brašna 90 grama putera 2 kašike hladne vode zrna pasulja Fil 30 grama putera 175 grama praziluka 250 grama spanaća 2 jajeta 150 ml mleka 150 ml polumasne pavlake 90 grama sira, so i biber Priprema: Zamesite meko testo od brašna, putera i vode. Zamotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider da bi se ohladilo. Rastanjite testo oklagijom i njime obložite vatrostalnu posudu. Dno testa izbodite viljuškom. Testo prekrijte folijom, a preko