HRANA: TELETINA U VINU

24/12/2014 Off By

teletina u vinuIzbor Marija Radović

Potrebno:

800 g telećeg pečenja
4 kašike senfa
2 kašike ulja
veza timijana
200 ml belog vina
veza šargarepe
veza mladog luka
po 125 g graška i kukuruza šećerca
150 g pavlake
2-3 kašike gustina
2 kašike maslaca
2 kašičice susama, so, biber,

Priprema:
Meso oprati, posušiti i začiniti, premazati sa dve kašike senfa. Meso ispržiti na ulju sa svih strana, timijan oprati, osušiti i dodati pečenju. Uliti vino, pustiti da provri, poklopiti i meso dinstati na tihoj vatri oko 60 minuta. Šargarepe oprati i očistiti, mladi luk i grašak očistiti i oprati.
Šargarepu i luk iseći an komadiće, a povrće skuvati u slanoj vodi i ocediti. Pečenje izvaditi iz sosa, držati ga 10 minuta na toplom, a sos procediti. Dodati kiselu pavlaku i ostatak senfa, pa još jednom ukuvati. Pomešati sa gustinom, začiniti. Otopiti maslac i povrće sa susamom na njemu sasvim kratko propržiti.
Pečenje iseći i servirati sa povrćem i sosom. Po želji garnirati sa timijanom i po želji mogu se služiti široki rezanci.<


 

HRANA

.

Djuvec-sa-ribomHRANA: DŽUVEČ SA RIBOM

Potrebno: 4 fileta škarpine ili neke druge ribe 1 glavica crnog luka po malo od svežeg povrća (šargarepa, persun, celer, grašak, boranija, plavi paradajz ili 1 kesa zamrznutog povrća za đuveč 1 paradajz 2 manja krompira 1-2 šoljice pirinča biber,začin, ulje, seckan peršun..

 

kiseliHrana – zdravlje ⇒KISELI KUPUS KAO LEK

  KISELI kupus je dodatak jelu, posebno kada se radi o zimskim danima. Koliko ste, ipak, znali o svim blagodatima ove namirnice? Prirodni probiotik Proces kiseljenja kupusa daje ovom povrću probiotička svojstva.

 

Jelo od socivaKUHINJA: JELO OD SOČIVA

Izbor Marija Radović Potrebno (za 4 osobe): 300 g sočiva. 150 g korena celera 150 g šargarepe 250 g suvog vrata 1 glavica crnog luka 2 goveđe kocke 1 pakovanje seckanog paradajza (400gr) lovorov list 1 vezica sveže metvice 50 ml maslinovog ulja