Немачка компанија „Коепфер” у Смедереву отворила нови погон

Немачка компанија „Коепфер” у Смедереву отворила нови погон

26/10/2022 Off By BERB

Фото: Драгана Лазаревић

Министарка привреде Анђелка Атанасковић присуствовала је отварању новог објекта немачке компаније „Коепфер“ у Смедереву, водећег светског произвођача прецизних зупчаника за моторе и елемената мењачке кутије као и комплетних склопова.

 

„Са посебним задовољством данас у име председника Александра Вучића и Владе Републике Србије присуствујем значајном тренутку за Смедерево, Подунавски округ и целу Србију. „Коепфер“ је овде пре три године почео производњу у малој, изнајмљеној, фабрици а данас се свечано усељава у сопствену зграду са 2.600 квадрата из које ће се извозити технолошки најквалитетнији и најмодернији делови за компаније попут Дајмлера, БМВ-а, Фолксвагена, Аудија и Опела“, рекла је Анђелка Атанасковић.

Атанасковић је подсетила да је вредност инвестиције ове компаније у првој фази 10 милиона евра.

„Коепфер није конкурисао за било какве подстицаје Владе Републике Србије и у питању је један чист гринфилд пројекат. Компанија ће у Смедереву нарасти до 10.400 квадратних метара а план инвестиција је преко 30 милиона евра. На крају инвестиционог циклуса и изградње целе фабрике, овде ће радити 250 људи“, закључила је Анђелка Атанасковић.