Полиција наставља одлучну борбу против нарко-дилера

Полиција наставља одлучну борбу против нарко-дилера

12/09/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је паковању и припреми за транспорт на уништење око 32 тоне прекурсора, супстанци које се у илегалним лабораторијама користе за производњу синтетичких дрога и поручио да српска полиција наставља одлучну и бескомпромисну борбу против нарко-дилера, против оних који праве и производе дрогу, против оних који је продају и трују нашу децу.

 

Министар унутрашњих послова истакао је да ће, после много година, прекурсори коначно бити извезени из наше земље и уништени.

„У Републици Србији системски поступак уништавања прекурсора спроводи се по први пут, уз претходно измењени законски оквир којим се регулише област прекурсора. Претходних 20 година прекурсори су складиштени и чувани на више локација и то на неодговарајући и небезбедан начин. Сада се по први пут спроводи њихово системско уништавање, 32 тоне прекурсора биће уништено.Супстанце за производњу синтетичких дрога биће превезене у једну фирму у Шапцу, а након добијања свих неопходних дозвола прекурсори биће извезени у иностранство и уништени. Супстанце од којих су дилери хтели да праве синтетичку дрогу и трују нашу децу коначно ће бити уништене након много година”, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Вулин истакао је да је борба против наркотика приоритет у раду полиције и поручио да ће српска полиција још интензивније радити на заплени сваког грама дроге, а посебно на откривању илегалних лабораторија. Министар унутрашњих послова истакао је да су они који праве и производе дрогу посебно на мети полиције, баш као и они који је транспортују и продају.

„Не постоје лаке и тешке дроге, полицијски службеници не праве разлику у томе да ли хапсе нарко-дилера са килограмима хероина или кокаина, или са килограмом марихуане, или дилера са синтетичком дрогом, односно таблетама. Свако ко прави, производи, транспортује и продаје дрогу наћи ће се на мети и удару српске полиције.
Србија неће бити слободна зона за нарко-дилере и док сам ја на челу Министарства унутрашњих послова никада нити једна врста наркотика неће бити легализована. Важно ми је када запленимо дрогу, али ми је још важније када пронађемо илегалну лабораторију за производњу дроге, када запленимо и уништимо супстанце од којих олош прави дрогу. Док сам ја министар унутрашњих послова, српска полиција ће бити немилосрдна према нарко-дилерима”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, који се посебно захвалио полицијским службеницима УКП-а Службе за борбу против дрога на годинама пожртвованог рада и борбе против наркотика.