Ekipna bronza za vojne vozače na Međunarodnim vojnim igrama

Ekipna bronza za vojne vozače na Međunarodnim vojnim igrama

28/08/2021 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Vozači Vojske Srbije osvojili su treće mesto i bronzanu medalju u finalnoj ekipnoj trci, koja predstavlja glavni događaj u disciplini „Vojni reli“ Međunarodnih vojnih igara.

 

Ekipna trka specifična je po tome što se sva četiri terenska vozila kreću zajedno, u grupi i što sva vozila moraju završiti trku. Ukoliko tokom trke dođe do kvara na vozilu, od posada se očekuje da kvar otklone uz korišćenje individualnog kompleta alata. Staza za ekipnu trku je najsloženija i najduža, a naša ekipa je savladala oko 200 kilometara za nešto manje od četiri sata, pri čemu su na dva vozila uspešno otklonili kvarove. To im je donelo treće mesto, iza ekipa Rusije i Kine.

Osvajanjem bronzane medalje u finalnoj ekipnoj trci, pripadnici Vojske Srbije završili su takmičenje u disciplini „Vojni reli“, održanoj u gradu Kizilu na krajnjem istoku Ruske Federacije. Prethodno je naša ekipa osvojila treće mesto u trci sa bojevim gađanjem, kao i srebrnu i bronzanu medalju u individualnim trkama u kategoriji neborbenih vozila 4×4 i 6×6 „Kamaz” i „Ural”.

Za medalje u disciplini „Vojni reli“, osim ekipe Vojske Srbije, takmičile su se i ekipe oružanih snaga Izraela, Mongolije, Kine, Belorusije, Uzbekistana i Rusije.