Predsednik Vučić prisustvovao svečanom otvaranju fabrike “Fischer automotive systems”

Predsednik Vučić prisustvovao svečanom otvaranju fabrike “Fischer automotive systems”

10/06/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju fabrike Fischer automotive systems, nemačkog proizvođača komponenti i dodatne opreme za motorna vozila, i istakao da je veoma srećan što je takav investitor došao u Srbiju.

 

 

“Velika stvar za Jagodinu i Srbiju! Za mnoge, ovo je prva ili druga plata u porodici, a dolaze ljudi iz Svilajnca, Paraćina. U Srbiji danas posluju uglavnom izvozno orijentisane nemačke kompanije. Što više nemačkih kompanija dođe to je bolje jer oni traže sigurnost, stabilnost, dobre radnike i Srbija je idealna zemlja za njih”, rekao je predsednik Vučić i dodao da postoji velika žeđ u celom Pomoravlju za dobijanjem posla. On je naglasio da u ovom trenutku u nemačkim kompanijama u Srbiji radi 70.000 ljudi, dok je nekada bilo svega 17.000 zaposlenih i podvukao da to govori o napretku Srbije.

“Moramo još mnogo da se trudimo da svim ljudima koji žele da rade da obezbedimo posao”, zaključio je predsednik Vučić i istakao da je vreme da počnemo da ljude vraćamo u ova mesta i zaustavimo trend odlaska.

 

„Srećan sam što vidim da Jagodina i ceo pomoravski kraj imaju dobru budućnost. Daćemo sve od sebe da dalje ekonomski napredujemo i da privučemo još više investicija jer to znači još veći rast i uspeh za Srbiju. Zahvalan sam nemačkim investitorima koji su Srbiju prepoznali kao dobro mesto za investicije“, poručio je predsednik Vučić i najavio da će isti investitor da otvori još jednu fabriku u Jagodini.

“Fišer je rekao da će u narednom periodu gledati da novu fabriku tiplova smesti upravo u Jagodinu. To je velika vest za Pomoravski okrug i celu Srbiju”, rekao je predsednik Vučić i dodao da će u tom pogledu investitor imati podršku države.