Премијера представе “Исправна одлука” у Народном позоришту “Стерија” у Вршцу

Премијера представе “Исправна одлука” у Народном позоришту “Стерија” у Вршцу

10/06/2021 Off By BERB

Премијера представе “Исправна одлука” у режији Снежане Удицки, одржаће се 12.06.2021. године од 20 часова у Народном позоришту “Стерија” у Вршцу.

 

Програм представе:

ИСПРАВНА ОДЛУКА

 

Реч редитеља

Свака жена има своју причу и свака мајка има своју причу и то је тема на којој се инсистира када се анализира родитељство и улога жене у том процесу.

Међутим, постоје ситуације и то не малобројне у којима и бебе имају своју причу, а о којима нико не говори. Зато наша представа жели да прича управо о томе, у име свих беба чији почетак живота није био типичан, у име свих беба које нису вољене дошле на свет, које нису разумеле зашто су другачије од других беба и у име свих беба које су имале среће да се адекватна институција и запослене раднице потруде како би им нашле одговарајућу маму. Колико год да је за процес усвајања детета потребна само љубав и жеља, он је врло комплексан, јер усвајање није само сусрет три особе. То је сусрет три приче. Усвојитељи морају прво да прихвате своју причу, како би затим прихватили причу свог детета. А онда и да помогну детету у прихватању његове приче, што је можда најважније од свега. Усвајање детета је чин племенитог карактера и као такав завређује афирмацију и подршку друштва у најширем смислу. Такође, носи и болна искуства и лична преиспитивања, али наша прича говори о љубави, снази, истрајавању и што је најбитније, неодустајању од жеље да се постане мајка.

 

Адаптација: Снежана Удицки

(по мотивима филма: У сигурним рукама)

Редитељ: Снежана Удицки

Сценограф и костимограф: Софија Лучић

Кореографија и сценски покрет: Петар Пјер Рајковић

Избор музике: Снежана Удицки

Дизајн светла: Радомир Стаменковић

Дизајн звука: Илија Момиров

Инспицијент и суфлер: Мерима Огризовић

Организатор: Маја Јакшић

 

Улоге:

Моника Болдовина Бугле, Вања Јањић, Срђан Радивојевић, Тамара Тамчи Тоскић, Дојна Петровић, Соња Радосављевић, Иван Ђорђевић.