Унапређење туристичке сарадње са Републиком Српском

Унапређење туристичке сарадње са Републиком Српском

02/06/2021 Off By BERB

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Татјана Матић и министарка трговине и туризма Републике Српске, Сузана Гашић разговарале су данас у Београду o туристичкој сарадњи и развоју заједничких пројеката који би допринели регионалном оснаживању у сектору туризма.

 

 

Министарке су се сагласиле да постоји велики потенцијал у области етно-туризма, као и да је потребно развијати рецептивни туризам и планирати заједничке наступе на трећим тржиштима.

Министарка Матић је овом приликом истакла да је за повратак нормалном функционисању, а посебно за опоравак угоститељско-туристичког сектора кључна вакцинација, која уједно и подиже поверење у овај сектор.

Она је изразила уверење да ће повезивању тржишта Србије и Републике Српске, и унапређењу укупне економске сарадње значајно допринети изградња ауто-пута Рума – Шабац.

Министарка Гашић истакла је да Република Српска и Србија сарадњу континуирано јачају имплементацијом заједничких пројеката, одлука и решења која се доносе како кроз билатералне односе ресорно надлежних министарстава, тако и кроз стратешку сарадњу две Владе.

Она је додала да заједничка сарадња није трпела због ограничења које је у протеклој години наметнула пандемија, већ напротив – Република Србија се показала као најпоузданији партнер Републике Српске у доба кризе, не чему се овом приликом посебно захвалила.