Prolećni kurs za decu sa Opštine Zvezdara

Prolećni kurs za decu sa Opštine Zvezdara

06/05/2021 Off By BERB

Nacionalna fondacija za umetničku igru u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara, i ovog proleća organizuje projekat pod nazivom Poziv za igru.

 

Poziv za igru je projekat kulturno-edukativnog karaktera namenjen deci od 6 do 12 godina sa prebivalištem na teritoriji Gradske opštine Zvezdara, i idejom afirmacije umetničke igre kroz upoznavanje što većeg broja dece sa ovom umetnošću. Cilj projekta je širenje edukacije u oblasti scenskog stvaralaštva i interpretacije.

Projekat će se ralizovati tokom maja i juna, u prostorijama  Nacionalne fondacije za igru u Beogradu.

 

Kroz besplatne časove baleta, savremene igre, primenjene gimnastike, ali i hip-hopa i brejk densa,  deca će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim koracima i da proputuju kroz istoriju igre.

Projekat vode pedagozi Nacionalne fondacije za umetničku igru, a nakon negovog završetka, biće organizovana audicija za školsku 2021/22.  Nekoliko najtalentovanih polaznika sa Opštine Zvezdara, dobiće godišnje stipendije za nastavak profesionalnog školovanja u Baletskoj školi Nacionalne fondacije za umetničku igru.

U Nacionalnoj fondaciji za igru ističu da je odziv neočekivano veliki, i da su radosni da postoji interesovanje za edukacijom iz oblasti umetničke igre.

Nacionalna fondacija za umetničku igru kontinuirano podržava mlade talente, a sa kampanjom Talenti rastu u Srbiji, koja je nastala tokom pandemije i koja će trajati sve do kraja ove godine na različitim lokacijama, svakako je skrenula pažnju javnosti na učenike umetničkih škola u našoj zemlji. Projekat sa Opštinom Zvezdara, samo je jedan u nizu onih koji promovišu umetničku igru, kroz besplatne kurseve i radionice za najmlađe talente. Neki od njih će svakako dobiti šansu da se razvijaju dalje i uče od najboljih svetskih i domaćih baletskih pedagoga koji rade u okviru Fondacije.