Атанасковић: Желимо да задржимо младе у Србији

Атанасковић: Желимо да задржимо младе у Србији

17/04/2021 Off By BERB

Министарка привреде Анђелка Атанасковић свечано jе отворила конференцију студената економије “Kонект” на Златибору, где је поручила да Министарство привреде од ове године по први пут обезбеђује средства за младе до 30 година који започињу свој бизнис.

 

 

„Желимо да задржимо младе у Србији, да им пружимо могућност да овде раде и оснивају своје породице. Управо зато, како бисмо им помогли да покрену сопствени бизнис, определили смо 100 милиона динара за програм подршке за жене предузетнице и за младе, који се први пут реализује ове године“, рекла је Атанасковић.

Она је објаснила да је у питању комбинација 35 одсто, односно 45одсто бесповратних средстава и повољних кредита Фонда за развој.

Како је истакла, јавни позив је отворени док се расположива средства не утроше, а најкасније до 31. децембра ове године.

„Осим финансијске, Министарство привреде младима пружа подршку и сетом услуга који обухвата бесплатне обуке, саветовање и менторинг. Користим ову прилику да позовем оне међу вама који размишљају о покретању сопственог посла да искористе погодности које им стоје на располагању. Најважније је да имате идеју, да будете своји, оригинални и истрајни, а на нама је да вам пружимо потребну помоћ и подршку, како бисте своје таленте, знање и способност усмерили у развој Србије, а не неке туђине”, подвукла је министарка.

Атанасковић је објаснила да ресор којим руководи активно ради на унапређењу привредног амбијента у Србији, уз обезбеђивање бољег животног стандарда грађана.

„Као што је једном приликом, обраћајући се младима, рекао наш председник, Александар Вучић – ви сте ти које морамо питати када се размишља о будућности, јер ви сте ти којима се земља оставља, који ће је предводити и који ће одговарати младима не само данас, него и онима који долазе. Будућност Србије зависи и од вас, заједнички морамо радити на развијању наше економије, а врата Министарства привреде су вам отворена“, закључила је она.

Конференција студената економије, која се одржава у период од 16. до 19. априла 2021. године у организацији Студентске уније Економског факултета, окупиће око 300 делегата, а посвећена је предузетништву.

Свечаном отварању поред министарке Атанасковић присуствовали су Милош Ђорђевић испред Студентске уније Економског факултета и Марина Видојевић директорка Установе за децу и младе „Сремчица“.