Антић потписао уговор за рехабилитацију аутопута Хоргош – Нови Сад

Антић потписао уговор за рехабилитацију аутопута Хоргош – Нови Сад

30/03/2021 Off By BERB

Директор „Коридора Србије“ Александар Антић данас је са представником конзорцијума „ВОЈПУТ – ГРОМА ХОЛД“ Гораном Јанковићем, потписао Уговор за побољшање државног пута IА-А1 (Е-75): Хоргош – Нови Сад (десна страна аутопута из правца границе са Мађарском). Коридори Србије су инвеститор на овом пројекту, а конзорцијум ВОЈПУТ – ГРОМА ХОЛД  извођач радова.

 

Овај пројекат подразумева побољшање пута на две под-деонице, укупне дужине од 40 километара. Деоница аутопута налази се и близини града Суботице и општина Кањиже и Бачке Тополе и саставни је део постојећег аутопута Е-75.

 

  • Коридори Србије настављају са реализацијом пројеката од посебног значаја за Рeпублику Србију. Реконструкција 40 километара аутопута од Хоргоша ка Новом Саду, представља значајно унапређење безбедности учесника у саобраћају, као и бољу повезаност Србије са суседним земљама. Очекујемо да ће радови почети већ у априлу месецу ове године, рекао је директор Антић.

 

Радови ће се финансирати из кредита Европске банке за обнову и развој ( ЕБРД ), а вредност радова износи 11,833,934.90 евра.