Вулин: Сваки припадник служби безбедности зна да држава брине о њему

Вулин: Сваки припадник служби безбедности зна да држава брине о њему

20/02/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем обишао је данас градилиште на којем се изводе радови на изградњи станова за припаднике служби безбедности у београдском насељу Галеника. 

 

По обиласку градилишта, министар Вулин је истакао да је задовољан брзином извођења радова и нагласио да сви припадници служби безбедности, они који су закључили уговоре о куповини стана, али и они који ће их тек закључити, могу да буду потпуно сигурни да ће добити станове најбољег квалитета по најбољој могућој цени.

„Председник Републике Србије Александар Вучић покренуо је планску и организовану активност изградње станова за припаднике служби безбедности. То се деценијама није радило у нашој земљи и о људима који припадају службама безбедности, војсци, полицији, Безбедносно-информативној агенцији, бринуло се само када наиђу  тешка времена“, рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, данас сваки припадник служби безбедности зна да држава брине о њему, зна да је његова породица сигурна и збринута и да он може да се посвети ономе што је његов посао – заштити наше државе, закона и реда у нашој земљи.

Указавши да су плате у полицији далеко боље него што су биле раније, министар Вулин је навео да би та плата можда била већа негде друго, али да нигде припадници служби безбедности неће добити заокружен систем у којем живе, стан, бригу о здрављу њих и њихових породица, о њиховој деци.

„Зато сви заједно можемо да будемо захвални држави што се овако односи према припадницима служби безбедности, а када наиђу тешка времена и полиција, и војска и Безбедносно-информативна агенција су ту не питајући шта је држава урадила за њих. У овим тренуцима када се наша земља тако упорно и храбро бори са организованим криминалом ово је само један од начина да им кажемо хвала“, навео је министар Вулин.

Министар Момировић истакао је да се извођење радова на изградњи ових 1.000 станова одвија добром динамиком и најавио да ће следеће године почети изградња још 2.500 станова.

„За неколико месеци, у априлу, предајемо 500 станова припадницима службе безбедности који ће се уселити у Новом Саду, 200 у Крагујевцу и 200 у Краљеву. Радимо на томе да у наредних неколико година ниједан припадник служби безбедности нема нерешено стамбено питање“, рекао је Момировић.

Према његовим речима, припадници служби безбедности имају јасну перспективу и привилегију, које се не огледају само у плати, јер ће имати прилику да уз кредите које стимулише држава купе станове по цени од 500 евра по квадрату, а који вреде много више.