Председник Вучић примио је данас амбасадорку НР Кине Чен Бо

Председник Вучић примио је данас амбасадорку НР Кине Чен Бо

28/10/2020 Off By BERB

Председник Вучић и амбасадорка Чен разговарали су данас о резултатима борбе против заразне болести КОВИД-19 у Србији и Кини. Председник Вучић се интересовао за резултате кинеских стручњака у развоју вакцине против корона вируса и изразио задовољство њиховим напретком. Он је и овом приликом изразио захвалност председнику Сију и Кини на великој помоћи у борби са пандемијом, која је омогућила да Србија постиже боље резултате од већине других земаља.

Председник Вучић је рекао да је недавна посета члана Политбироа ЦК КП Кине и директора Канцеларије Комисије за спољне послове Јанг Ђиечија потврдила да Србија и Кина успешно граде билатералне односе и развијају сарадњу у свим областима и изразио наду да ће околности ускоро дозволити да буде реализована посета председника Сија Србији. Амбасадорка Чен је пренела велико задовољство високог кинеског званичника Јанга посетом Србији и разговорима са председником Вучићем. Председник Вучић је овом приликом упутио поздраве председнику Сију и изразио захвалност на политичкој и економској подршци Кине нашој земљи.

Председник Вучић и амбасадорка Чен су заједно размотрили конкретне пројекте на којима Србија и Кина заједно раде, попут деонице ауто-пута Прељина-Пожега, обилазнице око Београда и пруге Београд-Стара Пазова. Они су констатовали да ти пројекти добро напредују, као и припреме за реализацију пројекта Фрушкогорски коридор. У исто време су нагласили значај пројекта регулације отпадних вода и изградње канализационе мреже.  Двоје саговорника су се сагласили да добром напретку доприноси међусобно разумевање, које карактерише односе двеју земаља и двојице председника.

 

Фото: Председништво Србије