Prvi festival ’’Umetnost i ljudska prava’’

Prvi festival ’’Umetnost i ljudska prava’’

22/10/2020 Off By BERB

DAH Teatar realizuje prvi festival ’’Umetnost i ljudska prava’’ u Srbiji.

Festival počinje 23. oktobra a zamišljen je kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepata koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava, zalažu se za poštovanje ljudskih prava i izgradnju mira u regionu kao i razvoj te ideje u Srbiji.

Do 28. oktobra posetioci će moći da uživaju u programu festivala koji čine performansi, predstave, koncerti, umetničke instalacije, radionice, debate i susreti, razgovori umetnika, aktivista i publike, konferencija, kao i premijera predstave DAH Teatra o dečijim pravima „Za tvoje dobro“.

Program će se održavati uživo na nekoliko lokacija u Beogradu: UK Stari grad, CZKD, Malo pozorište „Duško Radović“, Kuća ljudskih prava i Zadužbina Ilije M. Kolarca uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljanja.

Na Festivalu će se prikazati i istaći izvanredan rad i postignuća umetnika iz Srbije i gostiju iz Brazila, a drugi planirani gosti iz inostranstva zbog novonastale situacije će se priključiti preko onlajn platformi za konferenciju i diskusije.

U okviru festivala će se predstaviti niz događaja koji su besplatni i otvoreni za sve, osim koncerta u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Donacije su dobrodošle, a sav prikupljeni novac će se donirati u Fond solidarnosti za najugroženije nezavisne umetnike.

Detaljnije o festivalu:
https://dahteatarcentar.com/festival-umetnost-i-ljudska-prava/

Program festivala
https://dahteatarcentar.com/festivali/umetnost-i-ljudska-prava/program-festivala-2/

Zbog ograničenog broja mesta, organizatori mole sve zainteresovane posetioce da potvrde svoje učešće putem prijave na sajtu.

Festival su podržali Ambasada kraljevine Holandije u Beogradu, Fond za otvoreno društvo, kao i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.