На Сајму образовања представљени ученички и студентски стандард

На Сајму образовања представљени ученички и студентски стандард

28/10/2023 Off By BERB

Фото: Министарство просвете

 

На штанду Министарства просвете на Сајму образовања и наставних средстава данас је представљен ученички и студентски стандард.

Начелница Одсека за ученички и студентски стандард Министарства просвете Марина Хасановић рекла је да се представљају студентски културни центри из Ниша, Новог Сада, Крагујевца и Београда, који имају богате програме који студенти могу да прате, као што су концерти, позоришне представе, промоције књига, едукативне радионице и програми.

Она је прецизирала да ће посетиоци моћи да виде само део тог уметничког стваралаштва, као што су балет и модеран балет, наступ хора и виолинисткиња.

Одржана је и промоција књига из едиције „Првенац“ СКЦ Крагујевац, наступао је дуо виолина Дома културе „Студентски град“ и емитовани су студентски филмови. По програму, наступа и женски академски хор, фолклорни ансамбл „ОРО“ и глумац Петар Шчепихин СКЦ Ниш.

Како је најављено, Студентски културни центар из Београда представља савремени плесни перформанс из завршне представе студената, кореографску минијатуру из представе ФЕМИНЕ. Своју музику представља и бенд студената из Африке „Авалски пут“ из Дома културе „Студентски град“. Такође, ту је и Радионица – школа стрипа за полазнике до 15 година професора Милоја Митровића испред СКЦ Београд.

У Конференцијској сали на Сајму образовања представљени су и инвестициони пројекти у области ученичког и студентског стандарда о којима је говорила Емилија Вуковић из Одсека за ученички и студентски стандард.

Сајам образовања и наставних средстава, чији је покровитељ Министарство просвете, одржава се до 29. октобра 2023. године на Београдском сајму (Хала 2), под слоганом „Учинимо свет бољим“.