Током акције ROADPOL из саобраћаја искључено 1.870 возача

Током акције ROADPOL из саобраћаја искључено 1.870 возача

21/06/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током седмодневне акције ROADPOL искључили су из саобраћаја 1.870 возача који су управљали возилом под дејством алкохола и 60 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

 

Ова акција је спроведена у 30 европских земаља чланица организације ROADPOL (европска мрежа саобраћајних полиција).

Током акције, контролисано је више од 71.500 возача и откривено је укупно 14.027 прекршаја, а 377 возача задржано је у службеним просторијама због прекршаја.

У оквиру ове акције, од суботе, 17. јуна у 12 часова до недеље, 18. јуна у 12 часова, спроведена је акција Alcohol & Drugs Marathon, када су током 24 часа непрекидно у контроли саобраћаја били ангажовани сви расположили алкометри и дрога тестови. У свега 24 часа, из саобраћаја је искључено 608 возача због управљања возилом под дејством алкохола и 13 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

С обзиром на то да у наредном периоду предстоји одржавање музичких фестивала на којима се очекује присуство великог броја посетилаца, Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци и да одговорним понашањем допринесу очувању повољног стања безбедности саобраћаја.