RECEPTI: SLANI KOLAČ OD PAPRIKE

Izbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

10 listova želatina
400 g jogurta
oko 2 kašike rena
400 ml slatke pavlake
so, biber
1 crvena i 1 žuta paprika
2 kašike mirođije
10 šnita dimljenog lososa
1 krastavac
2 kašike ulja
2 kašike kisele pavlake

Priprema:

Natopite želatin. Pomešajte jogurt, ren i slatku pavlaku. Ocedite želatin pa ga zatim rastopite i umešajte. Sve zajedno posolite i pobiberite. Iseckajte i dodajte pripremljene paprike, kao i mirođiju koju ste prethodno sitno iseckali.

Obložite celofanom kalup (zapremine 1,5 l), pa ga obložite lososom i u to sipajte pripremljenu masu. Stavite u frižider da odstoji oko 3 sata. Napravite salatu od krastavaca koje ste isekli na trake. Dodajte ulje, kiselu pavlaku, so i biber po ukusu. Kada se slani kolač ohladi iseći ga na šnite i servirati uz salatu.<


HRANA

mesareSLOVENIJA: CRNA LISTA MESARA

Kako su objavili lokalni mediji, među trgovcima kod kojih je inspekcija otkrila nepravilnosti je i više velikih trgovačkih

 

 

RECEPTI: TELEĆI ROLAT

teleci rolat

Izbor Marija RADOVIĆ Potrebno: 500 g telećeg filea,130 g sredine hleba,150 g skuvanog graška,80 g narendanog kačkavalja,60 g oljuštenih badema,2 jajeta2 žumancetadl mleka2 šargarepe2 glavice crnog luka2 struka celera2 čena belog lukamalo bosiljka peršuna i ruzmarina3 čaše belog vina, ulje, so, biber u zrnu   Priprema: Iseckanu šargarepu, crni luk, celer, beli luk, peršun, bosiljak i ruzmarin stavite u šerpu, sipajte vino i tri čaše vode, posolite, poklopite i kuvajte oko 20 minuta. Pri kraju stavite skuvan grašak, nekoliko zrna

 

 

RECEPTI: KIM ČI SALATA

kim chi salata sa kupusom

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno(za 6 osoba): 300 g svežeg kineskog kupusa3 mlada crna luka250 g dajkon rotkve3 čena belog luka1 svež krastavac4 sveža đumbirova korenakašika suve ljute tucane paprike2 kašičice soja-sosašolja i po vodekašičica soli Priprema: Sve povrće očistite, pa veću činiju obložite listovima kupusa i preko njih stavite krupno narendan dajkon i krastavac. Preko stavite raspoređene listove kupusa i tako naizmenično ređajte rotkvu, krastavac i kupus dok ih ne utrošite, soleći svaki sloj. Zatim sve nalijte vodom i poklopite

RECEPTI: BEZGLUTENSKO TESTO ZA PALAČINKE

8-IMG_7604

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno: 1 jaje. 10 kašike heljdinog brašna 3dl mineralne vode Pola kašikice soli 1 kašika suncokretovog ulja 2 kašike praška za pecivo 1 šoljica suncokretovog ulja za podmazivanje tave Priprema: Mikserom umutiti jaje i mineralnu vodu pa polako uz mešanje dodati i ostale sastojke. Mutiti još jednu minutu i ostaviti testo da odstoji na sobnoj temperaturi oko 15 minuta. Teflonsku tavu za palačinke zagrejati na vatri srednje jačine. Tavu podmazati s par kapi suncokretovog ulja i na