RECEPTI: TELEĆI ROLAT

RECEPTI: TELEĆI ROLAT

16/06/2015 Off By

Izbor Marija RADOVIĆteleci rolat

Potrebno:

500 g telećeg filea,130 g sredine hleba,150 g skuvanog graška,80 g narendanog kačkavalja,60 g oljuštenih badema,2 jajeta2 žumancetadl mleka2 šargarepe2 glavice crnog luka2 struka celera2 čena belog lukamalo bosiljka peršuna i ruzmarina3 čaše belog vina, ulje, so, biber u zrnu

 

Priprema:

Iseckanu šargarepu, crni luk, celer, beli luk, peršun, bosiljak i ruzmarin stavite u šerpu, sipajte vino i tri čaše vode, posolite, poklopite i kuvajte oko 20 minuta. Pri kraju stavite skuvan grašak, nekoliko zrna bibera i iseckane bademe pa ostavite nekoliko minuta na vatri ali otklopljeno da malo uvri.Sredinu hleba izmrvite, pomešajte s jajima i žumancima, dobro izmešajte da dobijete ujednačenu masu pa je pomešajte sa skuvanim, oceđenim i izgnječenim povrćem ili sve stavite u blender.Isecite teletinu oštrim nožem tako da dobijete dublji džep i napunite ga tom masom. Uvežite kanapom, posolite i propržite sa svih strana na vrelom ulju, zatim sipajte tečnost od povrća i dinstajte na srednjoj vatri uz povremeno okretanje oko sat vremena.Ostavite rolat da se ohladi, isecite ga i služite uz neku sezonsku salatu ili razne sosove.<


HRANA

 

RECEPTI: KIM ČI SALATA

kim chi salata sa kupusom

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno(za 6 osoba): 300 g svežeg kineskog kupusa3 mlada crna luka250 g dajkon rotkve3 čena belog luka1 svež krastavac4 sveža đumbirova korenakašika suve ljute tucane paprike2 kašičice soja-sosašolja i po vodekašičica soli Priprema: Sve povrće očistite, pa veću činiju obložite listovima kupusa i preko njih stavite krupno narendan dajkon i krastavac. Preko stavite raspoređene listove kupusa i tako naizmenično ređajte rotkvu, krastavac i kupus dok ih ne utrošite, soleći svaki sloj. Zatim sve nalijte vodom i poklopite

RECEPTI: BEZGLUTENSKO TESTO ZA PALAČINKE

8-IMG_7604

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno: 1 jaje. 10 kašike heljdinog brašna 3dl mineralne vode Pola kašikice soli 1 kašika suncokretovog ulja 2 kašike praška za pecivo 1 šoljica suncokretovog ulja za podmazivanje tave Priprema: Mikserom umutiti jaje i mineralnu vodu pa polako uz mešanje dodati i ostale sastojke. Mutiti još jednu minutu i ostaviti testo da odstoji na sobnoj temperaturi oko 15 minuta. Teflonsku tavu za palačinke zagrejati na vatri srednje jačine. Tavu podmazati s par kapi suncokretovog ulja i na

 

RECEPTI: TORTILJE SA KOBASICOM

d48914a3487a8de3bc8f0159cbdedf27

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno: 100 g kranjske, malo zelene salate, tvrđeg sira – oko 400 g, tortilje koje mogu da se nađu u svim radnjama, glavica crmničkog luka, , senf, jedna pavlaka, par čenova belog luka (po ukusu) I pavlaka za kuvanje od pola litra, malo soli, bibera, 5-6 čeri paradjza, jedna paprika (jarke boje zbog izgleda jela, ali možete da se prilagodite onom što imate). Priprema: Prvo stavite kobasicu da se kuva. Ukoliko želite jači ukus, ispržite je bez

 

RECEPTI: NEOBIČAN GIROS

Neobican-giros

Izbor MARIJA RADOVIČ Potrebno: 150 gr sitno iseckane slanine150 gr teletine100 gr kukuruza u zrnu2 crvene paprike1,5 supena kašika ulja1 glavica crvenog lukaso, biber, kari, aleva paprika Priprema: Teletinu iseckajte na male i tanke komadiće, stavite je u posudu i dodajte, so, biber, vegetu, alevu papriku, kari, 1 supenu kašiku ulja (naravno i začine dodaj te po svom ukusu).Sve zajedno dobro promešajte i pustite da odstoji oko 10 minuta. U duboku posudu dodaj te pola supene kašike ulja, dobro zagrejte