RECEPTI: KIM ČI SALATA

RECEPTI: KIM ČI SALATA

08/06/2015 Off By

kim chi salata sa kupusomIzbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebno(za 6 osoba):

300 g svežeg kineskog kupusa3 mlada crna luka250 g dajkon rotkve3 čena belog luka1 svež krastavac4 sveža đumbirova korenakašika suve ljute tucane paprike2 kašičice soja-sosašolja i po vodekašičica soli

Priprema:

Sve povrće očistite, pa veću činiju obložite listovima kupusa i preko njih stavite krupno narendan dajkon i krastavac. Preko stavite raspoređene listove kupusa i tako naizmenično ređajte rotkvu, krastavac i kupus dok ih ne utrošite, soleći svaki sloj. Zatim sve nalijte vodom i poklopite teškim poklopcem da ne bi plivalo. Ostavite da odstoji bar 12 časova, pa sipajte u cediljku i ostavite da se ocedi.Listove kupusa naseckajte na tanke rezance, promešajte i vratite u činiju, pa pospite naseckanim mladim crnim lukom, izgnječenim belim lukom, izrendanim đumbirom, paprikom i soja-sosom. Posolite, dodajte šolju vode i dobro izmešajte. Prebacite u zemljanu posudu i poklopite.Držite u frižideru tri dana pre služenja svakodnevno mešajući po nekoliko puta. <


HRANA

RECEPTI: BEZGLUTENSKO TESTO ZA PALAČINKE

8-IMG_7604

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno: 1 jaje. 10 kašike heljdinog brašna 3dl mineralne vode Pola kašikice soli 1 kašika suncokretovog ulja 2 kašike praška za pecivo 1 šoljica suncokretovog ulja za podmazivanje tave Priprema: Mikserom umutiti jaje i mineralnu vodu pa polako uz mešanje dodati i ostale sastojke. Mutiti još jednu minutu i ostaviti testo da odstoji na sobnoj temperaturi oko 15 minuta. Teflonsku tavu za palačinke zagrejati na vatri srednje jačine. Tavu podmazati s par kapi suncokretovog ulja i na

 

RECEPTI: TORTILJE SA KOBASICOM

d48914a3487a8de3bc8f0159cbdedf27

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno: 100 g kranjske, malo zelene salate, tvrđeg sira – oko 400 g, tortilje koje mogu da se nađu u svim radnjama, glavica crmničkog luka, , senf, jedna pavlaka, par čenova belog luka (po ukusu) I pavlaka za kuvanje od pola litra, malo soli, bibera, 5-6 čeri paradjza, jedna paprika (jarke boje zbog izgleda jela, ali možete da se prilagodite onom što imate). Priprema: Prvo stavite kobasicu da se kuva. Ukoliko želite jači ukus, ispržite je bez

 

RECEPTI: NEOBIČAN GIROS

Neobican-giros

Izbor MARIJA RADOVIČ Potrebno: 150 gr sitno iseckane slanine150 gr teletine100 gr kukuruza u zrnu2 crvene paprike1,5 supena kašika ulja1 glavica crvenog lukaso, biber, kari, aleva paprika Priprema: Teletinu iseckajte na male i tanke komadiće, stavite je u posudu i dodajte, so, biber, vegetu, alevu papriku, kari, 1 supenu kašiku ulja (naravno i začine dodaj te po svom ukusu).Sve zajedno dobro promešajte i pustite da odstoji oko 10 minuta. U duboku posudu dodaj te pola supene kašike ulja, dobro zagrejte

RECEPTI: SUPA OD KOPRIVE

rizoto-kopriva2

Izbor MARIJA RADOVIĆ   MLADI listovi i vrhovi koprive mogu biti prava gastro poslastica, stoga se ovog proljeća odlučite za nove kulinarske izazove. Listovi koprive ukusni su i vrlo hranjivi, ukusom podsećaju na paškanat pa se najčešće i koriste kao njegova zamena ili zamena za blitvu u pripremi jela. Sadrže zavidne količine železa, važnih minerala i čak 20 puta više vitamina C od zelene salate pa su izvrsno prirodno sredstvo za liječenje anemije na vašem tanjiru. Pomažu čišćenju organizma, ublažavaju