SAOPŠTENJE REDAKCIJE “JEDINSTVO”  POVODOM BRUTALNIH NAPADA NA NOVINARKU “JEDINSTVA” RADU KOMAZEC

SAOPŠTENJE REDAKCIJE “JEDINSTVO” POVODOM BRUTALNIH NAPADA NA NOVINARKU “JEDINSTVA” RADU KOMAZEC

03/05/2020 Off By BERB

 

Najoštrije osuđujemo brutalne pretnje upućene našoj novinarki Radi Komazec, putem društvene mreže Tviter, a koje je izazvala emisija “Utisak nedelje”, gde našu novinarku nazivaju pogrdnim imenima. Etiketirajući je kao “zlo u novinarstvu”, crtaju joj metu na čelu i dovode u životnu opasnost .

Svesni, da smo suočeni sa besramnom izneverenošću osnovnih novinskih principa i pokušajima kompromitacije naše novinarke, inače besprekornog medijskog pregaoca već više od dve decenije, afirmisanog borca za novinske i svake druge slobode, pozivamo novinska udruženja i sve časne kolege da se suprostave ostrašćenim novinarskim propagandistima, koji ne prezaju ni od čega da svoje kolege, koji ne misle kao oni, napadaju, vređaju i ugrožavaju.
Bezdušni tviteraši, orkestrirano upućuju danima najdrskije i najbezočnije uvrede i direktno nasrću na bezbednost naše novinarke.
Zar smo i to dočekali da se listu “Jedinstvo”, koji opstaje decenijama na kosovskoj vetrometini i našoj hrabroj novinarki Komazec koja preživela dva progona, sa užasnim izlivom mržnje preti nestankom u glavnom gradu. Opstajemo decenijama u neprijateljskom okruženju kao i narod kojem služimo i poručujemo im da neće sprečiti nepristrasne i hrabre novinare “Jedinstva”, ni u Beogradu ni na Kosovu i Metohiji da obavljaju svoju časnu dužnost u javnom intersu srpskog naroda na KiM.
Duboko uvereni da ovakvi izlivi mržnje prema našoj hrabroj i časnoj novinarki spadaju u korpus beščašća i krivičnog dela, sa kojim se ne može polemisati, pozivamo srpsku javnost da osudi ovaj gnusni čin, a nadležne državne organe da rade svoj posao.
Ovo je pošast protiv koje se Srbija mora izboriti.♦