RECEPTI : PILETINA SA PIRINČEM IZ RERNE

RECEPTI : PILETINA SA PIRINČEM IZ RERNE

08/04/2015 Off By

 

piletina sa pirincom iz rerneIzbor MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

3-4 kašike ulja 800 g piletine (batak, karabatak, pileća prsa)2 kašičice vegete150 g luka250 g svežeg paradajza300 g sveže paprike500 ml vode1 kocka za supu od povrća350 g pirinča200 ml soka od paradajzaperšun

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite pileće meso, pospite vegetom, nalijte s malo vode i dinstajte oko 15 minuta.Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mesto.Na istoj masnoći propržite iseckani luk i kratko ga prodinstajte. Dodajte paradajz isečen na kockice, a zatim i papriku isečenu na veće kocke i zajedno dinstajte oko 10 minuta.U drugu posudu sipajte vodu, pustite da provri pa dodajte kocku za supu i kuvajte 1-2 minuta.Na pleh (vel. 33×21 cm) rasporedite pirinač, pa preko njega rasporedite pripremljenu piletinu, dinstano povrće pa zalijte supom.Ovako pripremljen pirinač pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.Kada je jelo gotovo pospite iseckanim peršunom i poslužite toplo uz zelenu salatu.Savet: Tokom dinstanja povrću možete dodati isečene tikvice i iseckani beli luk.<


HRANA

RECEPTI: UŠTIPCI U SIRUPU OD CIMETA

ustipci u sirupu

 Potrebno: 70 gr maslaca 1 šolja brašna 1/2 praška za pecivo 4 jaja, ulje, za prženje Za sirup 1/2 šolje braon šećera, 1 kašičica cimeta 1 šolja vode, 2 kašike soka od pomorandže

 

 

RECEPTI: ĆUFTICE

cuftice

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno: 200 g mlevene junetine200 g teletine200 g svinjetine1 kašika vegetemuskatni oraščićbiber1 kašičica belog luka u prahu1 jaje, 200 ml kisele pavlake30 g prezliulje za prženjeZa sos od kečapa: 500 ml kečapa, 2 kašike žutog šećera, 1 kašika seckanog crnog luka, 1 kašičica belog luka u prahu

 

 

RECEPTI: SPECIJALITET – PEČENI BELI LUK

češnjak

Izbor MARIJA RADOVIĆ STAVIMO sa strane brojne zdravstvene prednosti koje nudi beli luk, njegov je ukus nenadmašan. Beli luk je svakako namirnica bez koje je kuhinja nezamisliva, ipak brojni ljudi teško podnose njegove intenzivne arome. Za takve “osetljivce” postoji rešenje , a to je pečeni beli luk. Ovaj delikates ima blag i slatkast, pomalo orašast ukus, nudi gotovo bezbroj kulinarskih mogućnosti, a sama priprema je vrlo jednostavna. Uz beli luk, jedine namirnice koje su vam potrebne su maslinovo ulje i

RECEPTI: PITA OD SEDAM KORA

pita sa korama n

Izbor: MARIJA RADOVIĆ Porebno: 7 debljih kora za gibanicu, 200 g šampinjona,  glavica crnog luka2 dl kisele pavlake200 g praške šunke200 g fete ili kačkavalja 2 dl kečapa, 2 jajeta, kisela voda, ulje, so i biber   Priprema: Propržite na ulju sitno iseckan crni luk i šampinjone, posolite, pobiberite. Prvu koru poprskajte uljem i kiselom vodom, preko nje stavite drugu pa i nju poprskajte. Treću koru premažite kiselom pavlakom, preko stavite četvrtu, a na nju poređajte narendan parizer (držite ga