GORNJI MILANOVAC: Koronavirus pomerio otvaranje bienala minijature

GORNJI MILANOVAC: Koronavirus pomerio otvaranje bienala minijature

13/04/2020 Off By BERB

 

Međunarodni bijenale umetnosti minijature, najveća i najobuhvatnija manifestacija umetnosti malog formata, koji se u Gornjem Milanovcu organizuje već pune tri decenije, ove godine, zbog pandemije virusa korona i proglašenja vanrednog stanja na celokupnoj teritoriji Republike Srbije, biće odložen.


Umesto 21. aprila 2020. godine za kada je, prema kalendaru manifestacije bilo predviđeno otvaranje, petnaesta po redu izložba umetničkih ostvarenja svetskoj javnosti biće predstavljena do kraja godine, odnosno kada se steknu uslovi.

“Organizator manifestacije – Kulturni centar nastojaće da sve ono što je posvećeno pripremao i na čemu je vredno radio u protekle dve godine predstavi javnosti, ali onda kada se za to stvore uslovi”, rekao je Dragan Arsić, direktor Ustanove za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje iz Gornjeg Milanovca.

Ovo je u saglasnosti i sa Pravilnikom manifestacije (član 30.) sa kojim su, prilikom raspisivanja konkursa, upoznati svi umetnici – učesnici 15. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature, a reč je autorima iz 27 zemalja sveta (Nemačka, Bugarska, Ukrajina, Slovenija, Poljska, Francuska, BiH, Velika Britanija, Izrael, Hrvatska, Finska, Grčka, JAR, Kanada, Crna Gora, Belorusija, Južna Koreja, Australija, Severna Makedonija, Austrija, Rumunija, Argentina, Estonija, Japan, Čile, Rusija i Srbija).

Do tada, Kulturni centar preporučuje svim ljubiteljima malog formata da prate Fejsbuk stranice Bijenala i Kulturnog centra, gde će uz zvanične informacije o manifestaciji i radu Ustanove u uslovima vanrednog stanja, objavljivati i nagrađene i pohvaljene radove sa prethodnih manifestacija. Takođe, na FB stranicama Ustanove biće objavljivani i snimci programa u produkciji Kulturnog centra.♦