Jasika kod Kruševca:  Vučić označio početak gradnje digitalnog autoputa

Jasika kod Kruševca:  Vučić označio početak gradnje digitalnog autoputa

15/12/2019 Off By BERB

 

Danas, u Jasiki kod Kruševca, je počela je izgradnja prvog digitalnog auto puta u Srbiji. Na njemu će svaki putnik dobijati podatke preko interneta i uslovima na putu – ima li magle, da li je klizavo, da li se negde dogodio udes. Ovaj Moravski koridor povezivaće 500 hiljada ljudi i biće širok 30 metara. Spojiće Pojata i Preljinu i povezati tri okruga Rasinski, Raški i Moravski sa koridorima 10 i 11. Posle prve deonice od Pojata do Kruševca , koja će biti duga 28 kilometara, nastaviće se radovi – ukpno 113 kilometara do 2024 godine.

Svečanosti, pored Aleksandra Vučića, prisustvovali su ambasadori Vellike Britanije, SAD i Turaske čije firme grade ovaj deo puta.

Vučić je bio izuzetno srećan i novinarima nije hteo da odgovara na neprijatna pitanja, naročito na ona koja se odnose na opoziciju. Tako je na pitanje zašto je popustio oko datuma izbora i celokupne procedure rekao ds je on uvek raspoložen da popušta. Kaže da mu je najvažnije to što je naša zemljja u oktobru imala najveći privredni rast u Evropi.



Predsednik Srbije zamolio je engleskog i američkog ambasadora da svoje predsednike pozovu u Srbiju. Zatim se obratio građanima:
– Smejte se vi. Zapamtite prvo u Beograd dolazi Boris Džonson, a onda i Donald Tramp. Pogledajte onaj bager. Isti tip bagera, “JSB” vozio je i Boris Džonson pre sedam dana i pobediuo na izborima.

Na konstataciju nekih novinara da je Đilas protiv Morasvskog autoputa i tvrdi da je previše skup, Predsednik je odgovorio da danas neće rasprve o opziciji, ali da to pitanje treba postaviti okupljenom narodu , koje će ovaj put vratiti rođake na radu u inostranstvu, doneti nove investitore i omogući bolji život.♦