Istinomer: Laž veća od decenije

Istinomer: Laž veća od decenije

06/12/2019 Off By BERB

 

Laž nas je toliko stegnula da nemamo daha ni da joj zalepimo etiketu Laži decenije.

Da se ne lažemo, ostali smo bez mogućnosti izbora. Nameravali smo da povodom 10. rođendana Istinomera, uz pomoć čitalaca izaberemo najveće neistine decenije.

Postavili smo anketu na naš sajt i s nestrpljenjem pratili kako publika glasa.

Dan uoči zatvaranja glasanja, tj. juče, pretrpeli smo hakerski napad usled kojeg se nekih 10.000 glasova, koliko je skupljeno za nedelju dana, tokom nekoliko časova pretvorilo u 350.000 “glasova“.

Ne treba da vam govorimo kako je to uticalo na stanje na tabeli i kako su se izvesni lideri trke u laganju, tj. predstavnici aktuelne vlasti, odjednom našli daleko iza leđa predstavnika bivše vlasti, tj. današnje opozicije.

Priznajemo da je naša ideja propala. Nismo se dovoljno zaštitili. Odnosno, nismo bili u dovoljnoj meri svesni kako određene strukture u ovom društvu ništa ne prepuštaju slučaju.

Očigledno, svaki rezultat koji izlazi pred javnost mora biti grubo friziran.

Izvinjavamo vam se, dragi čitaoci, posebno vama koji ste učestvovali u našoj anketi. Iako formalno nećemo proglasiti Laž decenije, verujemo da je i vama i nama jasno ko najviše laže i lažira. Ovo nas, ipak, neće sprečiti da i dalje čvrsto stojimo na strani činjenica i još posvećenije nego do sada branimo istinu. Molimo vas da ostanete uz nas.♦