Beograd- Narodno pozorište: U nedelju – „Život je lep“ MNT

Beograd- Narodno pozorište: U nedelju – „Život je lep“ MNT

05/12/2019 Off By BERB

Olivera Živković

Makedonski nacionalni teatar Skoplje 8. decembra gostuje na Velikoj sceni sa predstavom „Život je lep“

Makedonski narodni teatar iz Skoplja gostovaće 8. decembra (19,30) na Velikoj sceni Naronog pozorišta u Beogradu dramom „Život je lep“, urađenoj po tekstu „Samoubica“ Nikolaja Erdmana, u adaptaciji i režiji Aleksandra Morfova.



Glavnog junaka Semjona Semjonoviča Podsekaljnikova igra Nikola Ristanovski, a u velikom ansamblu su i Nikolina Kujača (Marija Lukjanova), Zvezdana Angelovska (Serafima Ilinična), Saško Kocev (Aleksandar Petrovič Kalabuškin), Tanja Kočovska (Margarita Ivanovna), Emil Ruben (Aristarh Dominikovič Grand-Skubik), Gorast Cvetkovski (Viktor Abramovič), Slaviša Kajevski (Sergej Aleksandrovič), Blagoj Veselinov (Grigorij Pugačov), Aleksandar Gorgioski (Aleksej Stakanov)…

Reditelj je sačinio i izbor muzike, scenograf je Nikola Toromanov, kostime je uradila Marija Pupučevska, a koreografiju Inga Krasovska.

Morfov nije uradio komad o samoubistvu, niti o smrti, već o jednom čoveku koji ponovo otkriva život i koliko je on, u stvari, lep.

Ova slojevita, smešno-tužna i raskošna predstava, o čoveku koji silazi do pakla, da bi shvatio da je život nešto jako dragoceno, veoma dosledno sledi siže originalnog dramskog teksta.

Morfov u ovoj drami, premijerno izvedenoj 10. aprila 2016. godine, vrlo inteligentno i duhovito unosi živosti i dinamiku u scene, dijaloge i likove.♦