SAD: Ričard Grenela i Metju Palmer u zajedničkoj akciji

„Sjedinjene Države vide istorijsku priliku da Srbija i Kosovo postignu sveobuhvatan sporazum o normalizaciji odnosa među njima“, izjavio je za RSE portparol američkog Stejt departmenta.

„Odluka Predsednika da imenuje predsedničkog izaslanika za mirovne razgovore između Kosova i Srbije podvlači posvećenost Sjedinjenih Država miru, stabilnosti i prosperitetu za građane Srbije i Kosova,“ navodi se u odgovoru.

Američki predsednik Donald Tramp u četvrtak je ambasadora SAD-a Ričarda Grenela imenovao za izaslanika predsednika za razgovore između Kosova i Srbije.

U avgustu ove godine, američki Stejt department imenovao je i specijalnog izaslanika za zapadni Balkan, Metjua Palmera.

Iz Stejt departmenta navode da će Palmer blisko sarađivati sa Grenelom kako bi doprineo postizanju sveobuhvatnog sporazuma između Srbije i Kosova.

„Specijalni izaslanik Palmer će takođe nastaviti svoj važan zadatak na približavanju regiona Zapadu, radeći sa vladama na unapređivanju reformi i jačajući ih protiv negativnih spoljnih uplitanja i pomažući da prevaziđu pitanja koja koče njihove evropske i evroatlantske težnje,“ navodi se u odgovoru američkog Stejt departmenta za Radio Slobodna Evropa.♦

Press i foto RSE

BERB

Next Post

MUP - BEOGRAD: Zaplenjeno 17 kilograma marihuane!

sub okt 5 , 2019
  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu zaplenili su, u tri odvojene akcije, više od 17 kilograma marihuane, 124 grama […]

DANAS