VOJSKA SRBIJE – KARAĐORĐEVO: Povratak konjičkog sporta

VOJSKA SRBIJE – KARAĐORĐEVO: Povratak konjičkog sporta

29/09/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, predao je zlatni pehar Kristijanu Gneziju, koji je sa konjem Krasiva pobedio u trci Srpska divizija na 2.000 metara. Manji pehar dobio je Dejan Lazarević sa kobilom Primadona Lady.

 

Tako je u Karađorđevu danas završen Kup vojske Srbije.Tribine hipotroma i svaki metar okolo bile su prepune ljudi.

Ministar Vulin je uoči trke rekao novinarima da je zadovoljan što se vojska vraća tamo gde joj je mesto – u svakodnevni život svakog od nas:

-Bila je decenijama zanemarivana i uništavana. Danas je spremna da odgovori na svaki zahtev. Predsednik Vučić, koji je i započeo obnovu naše voske, traži da vojnici bolje žive, povećavaju se njihova primanja, grade se novi stanovi. Jer, koliko nam je jaka vojska, toliko je jaka Srbija. Vojska je garant da ćemo sačuvati našu bojnu neutralnost. Prošla su vremena kada su stranci uništavali našu vojsku.



U obraćanju građanima, Vulin je zaključio da je vojska uz svoj narod i kada se ratuje i kada se, kao danas- veseli:

-Konjički sport je nekada bio deo Vojske Srbije, ali je izbrisan kao i većina stvari koje su krasile Vojsku. Taj sport vraćamo i ovo je drugi put da se održavaju konjske trke u ergeli Karađorđevo. Ovde se okupljaju hiljade ljubitelja konjičkog sporta, ali i svi oni koji vole svoju vojsku i svoju državu.♦

Foto: MO