KOSOVO – PREDIZBORNA OBEĆANJA: Kurti (ako pobedi) vodiće dijalog ali sa lokalnim Srbima!

 

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je da će, ukoliko budu dobili mandat, raditi na stvaranju „pravne države“, ali i odmah će započeti dijalog sa lokalnim Srbima, javila je Zana Cimilji, dopisnica iz Prištine TV N1.

„Verujemo da na Kosovu postoji dublji problem od kriminaliteta i korupcije, a to je u stvari oteta država. Pravna država je do sada u stvari više nego bitna, jer ako ne uspemo da oduzmemo državu od ovih ljudi, nećemo imati nikakvu perspektivu“, rekao je Kurti Cimiljijevoj.

Predizborna kampanja za kosovske vanredne izbore zvanično je započela juče, a analitičari ocenjuju da su ovo jedni od najneizvesnijih kosovskih izbora, ali i za mnoge, „sudbonosni“. Do sada najznačajnije stranke razmenjuju teške optužbe, na osnovu kojih se čini da je postizborna koalicija među njima nemoguća.

Aljbin Kurti, započeo je izbornu kampanju u Mitrovici. Po završetku izbornog skupa bio je i u selu Bistrica, koje se nalazi kod Leposavića.♦

Foto A. Demaj – Albin Kurti

BERB

Next Post

PREVARANT: Traže se prevareni!

čet sep 26 , 2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su S. D. (1961) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo […]

DANAS