sub. feb 29th, 2020

Balkanekspresrb.rs

ONLAJ MAGAZIN ZA BALKANSKU SARADNJU

MARKO ĐURIĆ, DIREKTOR: Albanci traže poslušne Srbe

2 min read

 

 

Ranka Čičak

Direktor Kancelarije za Kosovo, Marko Đurić, na vanrednoj konferenciji za novinare optužio je Albance da vlast Srba na KiM žele da skrajnu na nekoliko načina:

-Zabranili su upotrebu srpskih dokumenata na narednim izborima, jer se nadaju da će tako njihovi puleni među Srbima zauzeti više mesta namenjenih za Srbe u novom parlamentu. Prete kaznama svim zaposlenm Srbima koji odbijaju da sarađuju s njima. Nažalost, ima Srba koji se ovim nezakonitim merama raduju. Jedna od mera je davanje poljoptivrednih kredita za glasove. Pitam međunarodnu zajednicu hoće li reagovati na ovaj opasan scenario u režiji Prištine.

Đurić je pozvao Srbe na KiM da se okupe oko srpske liste i poručio Albancima da im Srbi neće biti dekor i da neće dozvoliti da se u vlasti na KiM podmetnu ljudi lojalni i poslušni Albancima:

-Srbi se mogu svađati oko raznih stvari, ali samo među sobiom, a u ovako važnm stvarima moraju biti jedinstveni.

Na pitanje novinara kako komentariše izjave Đilasa da ima plan za rešavanje kosovskog problema, Đurić ironično odgovara:

-On problem rešava tako što srpsko albansko pitanje želi da premesti u vreme pre 2012 godine. To je vreme kada je priznato Kosovo, vreme nedela koje su napravili njegovi puleni koji su postavili granice na Brnjaku i Jarinju.

Zabranu da naši fudbaleri igraju na KIM, ocenjuje kao najflagrantnije kršenje slobode kretanja(foto: Kosovo online com).♦