DŽON NOMIKOS: Albanska mafija opasnija za Balkan od islamskog ekstremizama

 

Direktor Istraživačkog instituta za evropske i američke studije u Atini Džon Nomikos izjavio je da problem broj jedan za zemlje Zapadnog Balkana nije islamski ekstremizam, nego albanska mafija.

Ovo je rekao u intervjuu za Kosovo Online podvlačeći da albanska mafija u svojim rukama drži gotovo cjelokupnu evropsku trgovinu narkoticima, uz trgovinu ljudima i pranje novca, a EU u ovom trenutku nije u mogućnosti da razmišlja o proširenju, odnosno primanju novih članica sa Balkana.

“Protiv ekstremista možete efikasnije da se borite, jer oni ne korumpiraju sistem kao albanska mafija, koja raspolaže velikim novcem i lako se infiltrira u sistem.

Nomikos još kaže da albanska mafija sarađuje s islamskim ekstremistima kroz razne stvari kao što su nelegalni pasoši, trgovine ljudima… Albanski organizovani kriminal je opasnost broj jedan u ovom trenutku, u to nema sumnje”, rekao je (Kosovo onlajn – foto Gas naroda.BiH).♦

BERB

Next Post

VUČIĆ NA SVEČANOSTI U PRANJANIMA: Srbija sada prvi put u američkoj Vladi ima partnera

ned sep 15 , 2019
Ranka Čičak “Ne želim da budem predsednik zemlje koja će imati Ameriku za neprijatelja – rekao je danas predsednik Srbije […]

DANAS