LSV: U radu Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a ni sela.

Aleksandar Marton (LSV)

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina.

Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću.

LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela.

Tim za preporod sela predstavljen je, gotovo, uz fanfare, ali od juna meseca je javnost nije mogla da čuje za bilo kakvu njegovu aktivnost. Sem priča o tradiciji, „zdravom“ i „pravovernom“ selu, građani Srbije su uskraćeni za bilo kakvu novu ideju.

LSV traži da Vlada Srbije, najzad, progovori o rigidnoj centralizaciji zemlje koja guši sela i male opštine. Želimo da čujemo kako će se sprečiti odlazak građana naše zemlje. Za jedan popisni period Srbiju napusti preko 500.000 ljudi. To su Novi Sad, Sombor i Bor zajedno!

Želimo da Vlada Srbije progovori o problemu gašenja seoskih škola. Želimo da Vlada prestane da ćuti o sramotnoj beogradizaciji zemlje. Dok se u Beogradu gradi na svakom koraku, sela i male opštine, praktično nestaju. Želimo da čujemo zašto se iz tekuće budžetske rezerve Vlade već mesecima izdvajaju milioni evra za beogradski budžet.

Dok se jasno i glasno ne progovori o ovim temama, neće biti nikakvog spasa sela. Stanje će bivati sve gore, sela sve praznija, a Srbija siromašnija(Foto LSV).♦

BERB

Next Post

DŽON NOMIKOS: Albanska mafija opasnija za Balkan od islamskog ekstremizama

ned sep 15 , 2019
  Direktor Istraživačkog instituta za evropske i američke studije u Atini Džon Nomikos izjavio je da problem broj jedan za […]

DANAS