RON DŽONSON: Na liderima Srbije i Kosova je da odluče da li mogu da postignu sporazum

 

U razgovoru za ukrajinski servis Glasa Amerike, američki senator Ron Džonson, koji je prošle nedelje posetio Beograd i Prištinu, poručio je da je “na liderima Srbije i Kosova, da odluče da li mogu da postignu sporazum”.

“Proteklih nekoliko godina sam dosta angažovan na ovom pitanju. Mislim da lideri obe zemlje uviđaju da je u obostranom interesu da ostave razlike iza sebe i postignu dogovor”, rekao je Džonson.

Dodao je da “obe zemlje žele veće američko angažovanje” i odgovorio da misli da će im biti ponuđeno “ali ne u smislu nametanja i pritiska, već samo podrške njihovim naporima i stvaranju uslova gde će lideri obe zemlje moći da računaju na podršku Amerike i Evrope, pošto postignu dogovor”.

Džonson smatra da od dogovora će biti mnogo koristi u smislu daljih integracija u evropsku ekonomiju, veće slobode putovanja, uspešnije ekonomije, jer kada se postigne dogovor biće lakše privući strane investicije(Agencije – foto EPA).♦

BERB

Next Post

JOŠ MALO PA 53 BITEF: Stižu velikani svetskog pozorišta

čet sep 12 , 2019
  Pedeset treće izdanje pozorišnog festivala Bitef održaće se u Beogradu, u periodu između 17. i 26. septembra. Ove godine, […]

DANAS