GLAS AMERIKE: Sastanak sa Pompeom – znak je da Amerikanci Vučića vide kao partnera

 

Saradnik Atlantskog saveta Damir Marušić ocenjuje za Glas Amerike da ne treba očekivati da će SAD vršiti pritisak na Prištinu u vezi sa taksama pre okončanja izbora na Kosovu i dodaje da će od buduće vladajuće koalicije zavisiti i sudbina pregovora.

Marušić kaže da je dobro što je Aleksandar Vučič otvoren za pregovore i što ne prejudicira kranji ishod, ali i ističe da je pitanje hoće li moći da zadrži Moskvu dalje od pregovaračkog stola.

Saradnik Atlantskog saveta ocenjuje da je to što se sa predsednikom Srbije sastao visoki zvaničnik SAD znak je da Amerikanci Vučića vide kao partnera sa kojim mogu da reše situaciju na Kosovu.

“Dalje, mislim da je vešto tempirana poset zato jer se na Kosovu vlada danas raspala. Predstoje novi izbori. Mislim da se Vučić pozicionirao na ovom putu kao partner koji čeka partnera u Prištini. I tako ga ja mislim Amerikanci sada možda vide, takve su optike.”(foto WOA)♦

BERB

Next Post

CRVENI KRST SRBIJE: Statuete i zahvalnice svima koji su promovisali davanje krvi

pet avg 23 , 2019
Ranka Čičak Bila je čast noćas prošetati crvenim tepihom u dvorištu Crvenog krsta Srbije. Prošlo je njime pedesetak poznatih ličnosti, […]

DANAS