Izbor Marija Radović

Potrebno:

2 banane,
40 g maslaca
125 g sira mascarpone
100 ml jogurta od banana
100 g šećera u prahu
90 ml soka od tropskog voća
30 ml ruma
100 g biskvita (mramorni kolač)
100 ml čokoladnog preljeva

Priprema:

U multipraktik stavimo omekšali maslac, sir mascarpone, jogurt od banana, šećer u prahu i sve zajedno izmešamo u jednoličnu glatku smesu. U zdelu stavimo banane narezane na kose ploške, ulijemo sok od tropskog voća i rum, i nežno izmešamo sastojke. U prikladne široke čaše, na dno, ulijemo čokoladni prelev, po njemu posložimo jedan sloj biskvita narezanog na kockice i prekrijemo aromatiziranim bananama. Preko biskvita pomoću vrećice za istiskivanje (ili kašikom), banane prekrijemo smesom od sira i jogurta, pa ih stavimo u hladnjak na dva sata da se sastojci ohlade. Pre posluživanja, „Banana Trifle“ posipamo naribanom čokoladom/SB/.♦