PITANJE KOJE ČEKA ODOVOR: MSUB se zatvara zbog Marine ili godišnjih odmora?

U vreme letnjih raspusta kada, pre svega, mladi imaju toliko slobodnog vremena koje, izmedju ostalog, mogu da provede i u muzeju, koji je tolike godine bio zatvoren, MSUB odlučuje da duže od dva meseca zatvori svoju ustanovu.

Međutim, istina je da je pravi razlog zatvaranja muzeja godisnji odmor zaposlenih.

Ako je ovo tačno – zbog čega u medijima MSUB plasira da je razlog zatvaranja izlozba Marine Abramović?

Ako nije – podsećam da je MSUB je javno dobro i Odluka o zatvaranju muzeja, na duze od dva meseca u najudarnijem godsinjem treminu, je morala biti donesena na regularno odrzanom sasatanku i potpisana i ovorena od strane odgovrnog lica – molim proverite regularnost Odluke.

Takodje, ako se muzej zaista zatvara zbog izložbe M.A., zatrazite da MSUB periodicno ažurira fotografije i video zapise na svojim drustvenim mrezama o toku postavljanja izlozbe.

Ovom narodu je luksuzan trošak svaka zatvorena ustanova kulture za ciji rad se izdvajaju sredstva gradjana, posebno MSUB koji je prethodno već toliko dugo bio zatvoren.

Kada ustanovite tačnost plasirane informacije, najljubaznije molim da radi istine periodično ispratite ceo tok postavke od 16. jula do 21. septembra, kako bi javnost tacno i istinisto bila obavestena o radu ove javne ustanove(Ljilja Pašić <[email protected])♦

BERB

Next Post

ZRENJANINCI I DALJE NEMJU VODU: Neispunjena obećanja

pon jul 15 , 2019
  Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom najoštrije osuđuje neodgovornost predstavnika zrenjaninske vlasti prema interesima svih Zrenjaninaca. I dalje ih dovodi […]

DANAS