RECEPTI: PITA OD SEDAM KORA

Izbor: MARIJA RADOVIĆpita sa korama n

Porebno:

7 debljih kora za gibanicu, 200 g šampinjona,  glavica crnog luka2 dl kisele pavlake200 g praške šunke200 g fete ili kačkavalja 2 dl kečapa, 2 jajeta, kisela voda, ulje, so i biber

 

Priprema:

Propržite na ulju sitno iseckan crni luk i šampinjone, posolite, pobiberite. Prvu koru poprskajte uljem i kiselom vodom, preko nje stavite drugu pa i nju poprskajte. Treću koru premažite kiselom pavlakom, preko stavite četvrtu, a na nju poređajte narendan parizer (držite ga pre toga sat vremena u zamrzivaču). Petu koru premažite kečapom, preko stavite šestu koru a na nju narendan sir, pa sedmu koru i preko sipajte izdinstane pečurke i luk.Pitu uvijte u rolat pa u foliju, stavite u zamrzivač i ostavite dva, tri sata. Rolat secite na šnite debljine 1,5-2 cm, poređajte u podmazan pleh, premažite svako parče jajima umućenim s malo soli, bibera i ostatkom pavlake i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.<


HRANA

 

RECEPTI: KOLAČ SA VANILIN KREMOM

Kolac sa vanilin kremom

  Izbor: MARIJA RADOVIĆ   Potrebno: 50 g brašna, 200 g maslaca, 100 g šećera, 50 g lešnika, 1 jaje Za fil: 800 g jabuka, 100 g šećera, 3/4 l mleka, 250 g mladog kravljeg sira, 2 kesice pudinga od vanile, 3 kašike soka od limuna, 2 kašike suvog grožđa, 2 kašike listića lešnika, 1 kašika šećera u prahu, 4 kašike džema od kajsija, 1 kesica vanilin šećera. Priprema: Od brašna, šećera, lešnika, maslaca ili margarina i jajeta umesiti glatko

PRIPREMA: ZAPEČENI KARFIOL SA KAČKAVALJEM

zapecen karfiol sa kackavaljem

Izbor MARIJA RADOVIĆ Potrebno: 1 glavica karfiola (oko 1 kg) 100 g maslaca 80 g kačkavalja 2 jajeta 1 čaša (2 dl) mleka 1 kašika brašna biber, so peršunov list Ptiptema: Karfiol podelite na cvetiće i vrlo kratko skuvajte u slanoj vodi (5 – 10 minuta). Ocedite ga i poređajte u pogodnu vatrostalnu posudu. Izvadite maslac iz frižidera da omekša, pa, omekšao maslac umutite sa pripremljenim jajima, mlekom i brašnom. U sve to dodajte biber, so i sitno seckani peršunov

RECEPTI: SUFLE SA PARMEZANOM

sufle sa parmezanom

Potrebno (za 6 osoba): 350 g brašna, 150 g suvih smokava, 10 g suvog kvasca, kašika lozovače, kašika šećera, 1 dl mleka, 2 kašike maslinovog ulja, so   Priprema: Smokve iseckajte i potopite u čašu mlake vode kojoj ste dodali kašiku lozovače. Kvasac prelijte mlakim zaslađenim mlekom i ostavite da odstoji desetak minuta.Brašno posolite po ukusu (pola kašičice) i dodajte kvasac rastopljen u mleku, ulje i oceđene smokve, pa mesite desetak minuta. Testo zatim prekrijte

Pita-sa-spanacem-i-prazilukRECEPTI: PITA OD SPANAĆA I PRAZILUKA

 Potrebno: 175 grama brašna 90 grama putera 2 kašike hladne vode zrna pasulja Fil 30 grama putera 175 grama praziluka 250 grama spanaća 2 jajeta 150 ml mleka 150 ml polumasne pavlake 90 grama sira, so i biber Priprema: Zamesite meko testo od brašna, putera i vode. Zamotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider da bi se ohladilo. Rastanjite testo oklagijom i njime obložite vatrostalnu posudu. Dno testa izbodite viljuškom. Testo prekrijte folijom, a preko