FESTIVAL MONODRAME I PAMTOMIME: Pozorište Pinokio – svetska scena

Olivera Živković

Na konferenciji za novinare, održanoj danas u restorani Skala u Zemunu, najavljen je 44. Festival monodrama i pantomime. Održaće se od 27. do 30. juna u Pozorištu lutaka Pinokio.

 

Čast da otvori festival, prilpala je glumici Elizabeti Đorevskoj, jednoj od dobitnica glavne nagrade festivala za monodramu Zlatna kolajna “Maja Dimitrijević”, a samom činu otvaranja prethodi Revija kostima koju je priredila, kositmograf Aleksadnra Pecić. Kostime će nostiti umetnici Narodnog pozorišta.

 

Selektor festvala Predrag Miletić, naglasio je da je ove godine ponuda bila velika, da se prijavilo 70 monodrama i pantomime iz celog svetra. Ponuda za monodrama bila je mnogo veća, li je odlučio u zvanični program da uvrsti sedam monodrama i 4 pantomime.

 

Marko Stoijanović, predsednik svetske organizacije pantomimičara je naglasio da je ova organizacija podržala festival tako što je pozvalo pantomimičare da se prijave. On je pomenui da će se II kongres pantomimičara održati paralelno sa festivalom, govorio je o bogatom programu i radionicama koje će u pratećem programu kongresa održati značajni pantomimičari.

 

U okviru festival rade sručni žiri u sastavu : Milan Caci Mihajiović, Molina Udovički I Dragana Bošković i žiri publike.♦

BERB

Next Post

22. jun

sub jun 22 , 2019
1869. – Otvoren kulturni centar “Građanska asina” u Beogradu, preteča “Kolarčevog narodnog univerziteta”. “Građanska kasina” je otvorena u zgradi Zadužbine […]

DANAS