ULIČNA GALERIJA: Izlaže hrvatski dvojac “Točka crvena”

ULIČNA GALERIJA: Izlaže hrvatski dvojac “Točka crvena”

14/06/2019 Off By BERB

Ulična galerija dans, 14. juna u 20 časova, otvara izložbu umetničkog dvojca (Nika Petković i Davor Konjikušić) “Točka crvena”.

Davor Konjikušić završio je studije snimanja i magistrirao je fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U svojoj umetničkoj praksi fotografiju koristi kao primarni medij za artikulaciju svog autorskog koncepta u kojem propituje odnose između osobnog i javnog, intimnog i društveno-političkog. Osnivač je i voditelj fotografske škole Drugi Kadar. Za svoj rad je, između ostalog nagrađen u kategoriji profesionalnog i autorskog koncepta na festivalu Rovinj Photodays. Dva puta je izlagao na godišnjoj izložbi Nagrade za hrvatsku suvremenu umetnost T-HT@MSU. Na Slavonskom bijenalu je za rad Sveti ljudi osvojio nagradu Ex Aequo. Finalist je Nagrade Radoslav Putar za najboljeg hrvatskog mladog umetnika 2018. godine. Radi kao umetnički asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

 

Nika Petković završila je preddiplomski i diplomski studij filmologije na Filozofskom fakultetu u Bolonji. U svom radu bavi se istraživanjem odnosa između filmske i fotografske slike u savremenoj umetnosti, kao i njihovom doprinosu u nastanku medijske nostalgije. Osim filmske umetnosti njeno područje interesa posebno je fokusirano na fotografiju i korištenje arhivskog materijala. Izlagala je na nekoliko grupnih izložbi: Athens Photobook Festival 2019., Festival Fotografia Europea – Reggio Emilia 2017., Biennale hrvatske mlade fotografije – Zadar 2012., itd., a od samostalnih izložbi izdvaja Reconstructing childhood, 2014. i PERSONA, realizirana u sklopu festivala ARTE FIERA 2019. u Bolonji. Trenutno živi i radi u Zagrebu.