HAŠIM TAČI: Stranci podelili Mitrovicu!

 

Hašim Tači izjavio je da je za podelu Kosovske Mitrovice 1999. godine odgovorna međunarodna zajednica, čiji su predstavnici u prvim danima oslobođenja stajali na mostu Ibar i fizički razdvojili ljude.

Tači je u intervjuu za RTV Dukađini opisivao svoj izlazak pred “revoltiranu masu na mostu Ibar u Mitrovici 1999. godine”.

Tači je istakao da je “u prvim danima oslobođenja bilo loše što su neki stranci stajalli na mostu Ibar, i da su na neki način fizički razdvojili ljude”, i da je on otišao u Mitrovicu sa Kadrijem Veseljijem i Rahmanom Ramom.

“Obe strane su bile naoružane. Izbijanje sukoba je bilo pitanje sekundi. Ja, Veselji i Rama i De Melo (Sergio Viera de Mello, specijalni predstavnik UN) smo bili među vatrom. Ali zahvaljujem građanima koji su verovali u naše angažovanje”.

Tači je kazao da su nove okolnosti stvorene kasnije, i da je krivica za podelu Mitrovice na međunarodnoj zajednici(RTK).♦

BERB

Next Post

10. jun

pon jun 10 , 2019
–1868 – U Beogradu, u Košutnjaku ubijen je srpski knez Mihailo Obrenović (1839-42. i 1860-68). Vladao je autokratski, a kao […]

DANAS