FEDERIKA MOGERINI O KIM: Status kvo – neodrživ!

Komesarka EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je da poslednji događaji na Kosovu i Metohiji pokazuju da status kvo između Srbije i Kosova nije održiv i da Beograd i Priština moraju da se vrate dijalogu.

Komesarka se nada da će dijalog Beograda i Prištine uskoro biti obnovljen i uverena je da je sporazum (o normalizaciji odnosa) moguće da se postigne, i da je u kontaktu sa Beogradom i Prištinom.

-Uverena sam da je sporazum moguć, ako se steknu uslovi za nastavak pregovora na najvišem nivou, ali potrebno je da se ispune preduslovi za to, pre svega da se ukinu takse Kosova na robu iz centralne Srbije i BiH”, izjavila je u Briselu.

Navela je da je na samitu Procesa Brdo-Brioni pre tri nedelje u Tirani razgovarala sa Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem, i dodala da je uverena da su obe strane svesne svojih interesa(Srna).♦

BERB

Next Post

ČEKAJUĆI 53. BITEF: „Poseban tretman“ za srpsko pozorište

čet maj 30 , 2019
Pedeset treće izdanje Bitefa, jednog od najznačajnijih evropskih pozorišnih festivala, i ove godine će se tradicionalno održati u drugoj polovini […]

DANAS