NEZVANIČNO: Vučić na Saboru SPC?

 

Predsednik Aleksandar Vučić obratiće se vladikama na Saboru SPC. Ovu odluku doneo je patrijarh Irinej kao predsedavajući, saznaju beograski dnecnici Blic i Danas.

Prolećno zasedanje Sabora SPC počelo je u petak u Žiči, a već u subotu posle podne doneta je i prva odluka.

Vučić će na Sabor doći u ponedeljak kada i počinje zasedanje u beogradskoj Patrijaršiji. Sa Vučićem na Sabor će doći i predsedavajući Predjedništva BiH Milorad Dodik.

Pošto je neuobičajeno da političari odnosno civilna lica, prisustvuju zasedanju Sabora, pomenuta je mogućnost da se Vučić vladikama ne obrati u saborskoj sali, već jednom od patrijaršijskih salona.
Postoji mogućnost da deo vladika bojkotuje obraćanje Predsednika. Deo Sabora je smatrao da obraćanje Predsednika treba da usledi po završetku prolećnog zasedanja tek pošto SPC donese svoje odluke i ne samo kada je reč o Kosovu i Metohiji.

SPC je na dva poslednja Sabora potvrđivala svoj višedecenijski stav – da ne treba priznati nezavisnost Kosova i da nema podele, već da je neophodno nastaviti dijalog o popravljanju položaja i prava Srba i Crkve na KiM.♦

BERB

Next Post

BEOGRAD: Uhapšeni dileri droge!

sub maj 11 , 2019
  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu zaplenili su oko 125 grama kokaina, oko 2,8 kilograma marihuane, 1.500 tableta ekstazija. […]

DANAS