Narodno pozorište – scena “Radionica”: Javno čitanje komada ,,Kao i sve slobodne djevojke“

Olivera Živković

U novom scenskom prostoru Narodnog pozorišta u Beogradu ,,Radionica“, sutra, 23. aprila u 19 časova, održaće se javno čitanje komada Tanje Šljivar ,,Kao i sve slobodne djevojke“, u režiji Ivane Vujić.

 

Tanja Šljivar

Ovim događajem otvara se serija čitanja na sceni ,,Radionica” Narodnog pozorišta, na Gundulićevom vencu, U “Raionici” će se jednom mesečno čitati savremeni dramski tekstovi iz regiona, u režiji reditelja i rediteljki mlađe generacije, a u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta.

Tekst „Kao i sve slobodne devojke“ je praizveden u pozorištu Deutsches Theater u Berlinu, a ta predstava je pozvana na ovogodišnje izdanje festivala ,,Sterijino pozorje”. Postavljen je i na sceni pozorišta Theater Paderborn, a u radijskoj verziji snimljen za WDR Radio u Kelnu.
Nova scena Narodnog pozorišta nalazi se Gundulićevom venacu 50. Svi zanteresovani mogu da podignu besplatne ulaznice na blagajni Narodnog pozorišta.♦

BERB

Next Post

Petnica dobila Spektrometar

pon apr 22 , 2019
    Ranka Čičak   Danas je svečano uručen apart Spektrometar Istraživačkoj stanici Petnica. Kampanja sakupljanja novca za ovaj aparat […]

DANAS