Velikogospojinski dani u Novom Bečeju: stiže “Hladno pivo”

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju: stiže “Hladno pivo”

18/04/2019 Off By BERB

Sanja Veličković

Prava rok žurka očekuje se na ovogodišnjim Velikogospojinskim danima u Novom Bečeju. Svoj dolazak potvrdio je popularni rok bend iz Hrvatske Hladno pivo čiji nastup je zakazan za 24. avgust.

 

Ovo će biti drugi put da dolazimo u prelepi Novi Bečej, kaže pevač benda Mile Kekin.
„Velikogospojinski dani su nama i tada bili veliko iznenađenje jer malo ko od nas je očekivao da se na jednom mestu skupi toliki broj ljudi. Čuo sam sam da ta broja prelazi cifru od 100.000 ljudi. Jedva čekamo da ponovo dođemo i nastupamo pred ovim veselim svetom. Ta energija koju smo tamo doživeli je fantastična i verujem da će u avgustu biti još bolja“ – dodao je Mile.

Bend Hladno pivo je krajem 2018. godine proslavio 30 godina rada. Tim povodom izdato je i dvostruko DVD i Blu-ray izdanje „30 godina-Greatest Hits-Live“, na kome se nalazi snimak njihovog velikog koncerta održanog ove godine u zagrebačkom Domu sportova. Najnoviji video za pesmu „Jednim osmijehom“, sa kultnog albuma „Šamar“, odabran je kao savršena najava ovog izdanja na kome se nalaze 32 hita. Mile Kekin kaže da će publika u Novom Bečeju imati priliku da čuje sve ove numere.

Velika Gospojina se ove godine održava od 22 – 27. avgusta. Prema rečima organizatora muzički program će biti jedan od najjačih do sada, gde se očekuje i mnogo veća poseta, koja čak može dostići i cifru od 200.000 ljudi. Pripreme za ovaj festival su uveliko počele, a mesto dešavanja, kao i svih proteklih godina je prelep Tiski kej u Novom Bečeju.

Pored muzičkog dela, festival sadrži i pregršt pod-manifestacija među kojima je Poljo-fest kao posebna manifestacija posvećena poljoprivrednicima. Takmičenje u kuvanju riblje čorbe će se i ove godine standardno održati u petak, 23. avgusta, kada će biti svečano i otvoren Etno – bazar, koji privlači pažnju posetilaca zbog autentičnosti izlagača koji se bave starim zanatima i ručnim radom. Za decu je tu dečija ulica „Avlija zabavlija“, dok će pivopije imati na raspolaganju četiri dana moći da probaju različite vrste piva u nadaleko poznatoj „Ulici zanatskog piva“ koja se otvara 22. avgusta u večernjim satima.♦