Belorusija: Predstavljanje turizma Srbije u Minsku

 

Turistička organizacija Srbije, zajedno sa Turističkom organizacijom Beograda, predstavlja turističku ponudu Srbije i Beograda na Međunarodnom sajmu turizma „Leisure“ u Minsku, Belorusija.

 

Od bogate turističke ponude promoviše se banjski, kulturni i verski turizam, kao i aktivan odmor u prirodi i odmor u gradovima (tzv city break). Fokus je naročito stavljen na planinske centre u Srbiji, gde su turisti iz Belorusije česti gosti, posebno u zimskim skijaškim centrima, jer postoji veliki interes za zimski turizam.

U okviru sajma „Leisure“ u Minsku, održana je konferencija za preko 60 eminentnih zvanica koje su činili novinari, predstavnici turističke privrede, nacionalne televizije, informativne agencije i popularni radio programi. Prilika je iskorišćena i za degustaciju srpskih vina i srpskih specijaliteta.

Za saradnju Belorusije i Srbije u oblasti turizma, veliku važnost imaju postojeće direktne avio linije iz Minska, kao i bezvizni režim(Press TOS).♦

BERB

Next Post

Sajam hortikulture: „Bašta u srcu grada“

čet apr 4 , 2019
  Na Beogradskom sajmu danas je svečano otvoren 24. Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair, najšarenija i najmirisnija manifestacija u sajamskom kalendaru. […]

DANAS