“Budućnost Srbije” : Vučić posetio Raški okrug

“Budućnost Srbije” : Vučić posetio Raški okrug

22/02/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Predsednik Aleksandar Vučić danas je, u okviru kampanje “Budućnost Srbije” posetio Raški okrug.

 

Nakon obilaska Vrnjačke Banje, Vučić je najavio da će medicinskim sestrama i lekarima ove godine biti znatno uvećane plate. .
Vučić je u Raški, bez prisustva javnosti, razgovarao sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.
Sastanku su prisustvovali direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Igor Simić, član Predsedništva SL Stevan Vulović, smenjeni ministar u kosovskoj vladi Nenad Rikalo, ministar u ostavci Dalibor Jevtić.

Predsednik Srbije je obišao proizvodni pogon fabrike kreveta i dušeka “Moja soba” u Kraljevu i razgovarao sa upravom i radnicima fabrike. Na pitanje novinara kada će biti otvorene nove fabrike u Kraljevu, Vučić je rekao da Kraljevčani mogu da očekuju nova zapošljavanja od kraja marta i početka aprila.

Vučić je potom obišao etno-selo Bogut, u podnožju planine Čemerno. Tamo su ga dočekali vlasnici turističkih objekata sa Radana i Golije, a predsednika je ugostila Darinka Filipović, povratnica iz Francuske, koja je sav stečeni kapital uložila u rodnu Lopatnicu.

Predsednik Vučić susreo se sa građanima u Raški i prisustvovao otvaranju fabike “Lus protekt”.



Zahvalio je na podršci koju mu, kako je rekao, pružaju sve vreme i istakao da je otvaranje fabrike, u kojoj će biti zaposleno više stotina ljudi u narednim godinama, veoma važna stvar za Rašku. Rekao je da je u planu da se dovede još jedan investitor u to mesto.

“Lus protekt” proizvodi radnu zaštitnu opremu, opremu za vojsku i policiju, korporativne uniforme, kao i lake konfekcije. Trenutno zapošljava 120 radnika, a plan je da u naredna tri meseca bude zaposleno još 100 ljudi, da ih u naredne tri godine bude 550, a u narednih pet – 750 zaposlenih.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali, direktor BIA Bratislav Gašić, ambasador UAE u Srbiji Mubarak Saed el Daheri, predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić.

Naveo je da je država dosta pomogla Raškoj, kao i da očekuje a se uradi put ka Goliji.♦