Otvoren 41. Međunarodni sajam turizma.

Otvoren 41. Međunarodni sajam turizma.

21/02/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić danas je otvorio 41. Međunarodni sajam turizma.

Otvarajući Sajam, na kome je Bugarska zemlja partner Srbije, Ljajić je rekao da je 2018. bila rekordno uspešna turistička godina i da je taj rezultata postignut zahvaljujući velikom radu i trudu ogromnog broja ljudi.



Obraćajući se gostima Ljajić je rekao da je devizni priliv od turizma u 2018. koji je iznosio 1,5 milijardi dolara, i da je taj rezultat ostvaren dve godine ranije nego što je planirano Strategijom razvoja turizma i da je to najveća vrednost.

“Nismo pesimistično prognozirali kada smo radili strategiju. Taj rezultat je postignut time što je turizam prepoznat ne samo kao zabava i rekreacija, nego ga države prepoznaju kao industriju koja doprinosi ekonomskom oporavku zemlje”, rekao je ministar turizma Rasim Ljajić i dodao da “Nećemo stati na ovome, planovi za ovu godinu su vrlo optimistični između 3,6 i 3,7 miliona gostiju, od čega 1,9 miliona i dostizanje cifre od dva miliona stranih turista”.♦