U susret Sajma turizma: „Leto je bliže nego što mislite“

U susret Sajma turizma: „Leto je bliže nego što mislite“

02/02/2019 Off By BERB

Ivana Visković

Na Beogradskom sajmu u toku su pripreme za najveći turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope – 41. Međunarodni beogradski sajam turizma.

Pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“, od 21. do 24. februara 2019. godine u sedam hala Beogradskog sajma predstaviće se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur-operatori, promovisaće se najnoviji trendovi i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji, novi koncepti i mogućnosti za putovanja i nove perspektive u razvoju turističkog biznisa.

Regionalni i međunarodni karakter Sajma turizma potvrđuje činjenica da se ove godine još veći broj izlagača prijavio za učešće na sajmu, a značajan broj poslovnih posetilaca dolazi iz svih delova sveta u želji da prisustvuju jedinstvenom događaju koji na jednom mestu okuplja ljude sa zajedničkim poslovnim ciljevima i interesovanjima.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Bugarska, zemlja čiji je turizam u procvatu i izuzetno je privlačna za turiste zbog mogućnosti za provod i odmor tokom cele godine. Srbija i Bugarska ovim partnerstvom nastavljaju da unapređuju inače blisku turističku saradnju.

Omladinski turizam na Sajmu turizma
Beogradski sajam ove godine predstavlja još jedan segment turističke ponude. Omladinski turizam je jedan od najpopularnijih oblika turizma koji značajno učestvuje u ukupnim turističkim kretanjima. U hali 1A predstaviće se najpopularnije domaće turističke agencije koje u svom fokusu poslovanja imaju mlade ljude i koje nude aranžmane za ceo svet, kao i za Srbiju. Ove agencije su postale lideri u regionu i prilika je da se na ovaj način sretnu sa kupcima koji su zainteresovani za ovaj deo Evrope. Mladi ljudi najčešće putuju na koncerte, festivale i žurke, a planirano je da se u hali predstave i najznačajnije muzičke i kulturne manifestacije koje se održavaju u našoj zemlji.

Novo na Sajmu turizma 2019 – u toku je registracija na B2B poslovnom portalu
U saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva uveden je B2B poslovni portal namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca i njihovom međusobnom umrežavanju. Poziv da se prijave na B2B portal otvoren i za medije koji ovim putem mogu da zakazuju sastanke i intervjue sa učesnicima i gostima sajma.
Do sada je prijavljeno 425 izlagača i suizlagača i obaljven je 951 pregled profila. Link ka portalu

 

Specijalni paketi pogodnosti za poslovne posetioce
Beogradski sajam kreirao je specijalne pakete za poslovne posetioce i goste na predstojećem 41. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma. Više

Na Sajmu turizma istovremeno će se odvijati jpš tri manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika:
Deseti Međunarodni sajam vina BeoWine, 15. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 15. Sajam suvenira “Posetite Srbiju“.

Za učešće na BeoWine-u ove godine izlagači pokazuju veliko interesovanje. Do sada je svoje učešće prijavilo oko 50 izlagača, a pored domaćih vinarija učesnici dolaze iz Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Poljske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Turske… Najbrojniji su predstavnici Italije i Hrvatske, koji na sajam šalju preko 15 suizlagača.
Prvi put na Sajmu BeoWine svoje predstavnike imaće vinarije iz Turske i Austrije. Broj ovogodišnjih učesnika još uvek nije konačan, a očekuju se potvrde učešća kako pojedinih domaćih, tako i ino izlagača iz Belgije, Makedonije i Mađarske.
Jedna od karakteristika ovogodišnjeg programa Sajma vina jeste pojačan gastro segment i više prilika za usavršavanje znanja o uparivanju vina i hrane, s obzirom da će se na sajmu predstaviti proizvođači francuskih sireva, hercegovačke i crnogorske pršute, maslinovog ulja i ostalih delikatesa.
Jedno od predavanja u organizaciji Beogradskog sajama koje će se održati je na temu ponašanja turista iz Švedske sa akcentom na aktivni i gastronomski turizam. U Beograd dolaze Ola Skinarmo, osnivač agencije Expeditionsresor i jedan od najpoznatijih svedskih avanturista, Jovan Radomir, novinar i putopisac i Ana Pak, somelijer. Očekujemo da će predavanja naših gostiju biti posebno interesantna predstavnicima Turističkih organizacija, hotela, turističkih agencija, restorana, medijima i dr.

Prezentacije na štandovima, demonstracije ugostiteljskih veština na najmodernijoj opremi, kao i degustacije proizvoda, čine ovaj događaj primamljivim za sve učesnike.
Ekskluzivne sajamske pogodnosti, odabir destinacija za putovanje i odmor, ali i degustacija najboljih vina, rakije, pića i specijaliteta ovog podneblja, očekivano će i ove godine privući više od 75 hiljada posetilaca.♦