Svečanosti povodom početka školovanja 8. klase polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane

Svečanosti povodom početka školovanja 8. klase polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane

01/02/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je ponosna na naš sistem vojnog obrazovanja i polaznicima osme klase Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) poručila da će oni u narednoj deceniji politički i profesionalno biti odgovorni za razvoj sistema bezbednosti.

 

Nasvečanosti u Domu garde Brnabićeva je uručila srednjovekovne srpske mačeve polaznicima prethodnih klasa među kojima su, osim oficira Vojske Srbije i policijskih generala, i aktuelni ministri odbrane, policije i finansija Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović i Siniša Mali.



Ana Brnabić na svečanosti u Domu garde, kao izaslanica predsednika Aleksandra Vučića a u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, potsetila da bezbednosni izazovi i rizici danas traže jedinstven pristup u oblasti spoljne i ekonomske politike, unutrašnje bezbednosti, politike odbrane i svih društvenih oblasti.

Izrazila je zadovoljstvo što se na VSBO, osim predstavnika Srbije, usavršavaju i polaznici iz zemalja regiona kao što su Hrvatska, Slovenija, BiH, Makedonija, ali i drugih zemalja kao što je Alžir.

”Svi oni se školuju zajedno sa kolegama iz naše zemlje i to je jedna od potvrda kvaliteta i poverenja koje imaju naš Univerzitet odbrane i naše vojno-obrazovne institucije”, rekla je Premijerka.

Diplomu VSBO do sada je stekao 101 polaznik, a ove godine u novoj klasi je njih devet – pet iz državnih struktura i vladinih institucija, tri iz Vojske Srbije i jedan iz oružanih snaga BiH.♦